Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lukoil: Βουτιά 71% στα καθαρά κέρδη το γ' τρίμηνο

Τα καθαρά κέρδη τριμήνου υποχώρησαν σε 54,8 δισ. ρούβλια, ενώ τα έσοδα της πετρελαϊκής κατέγραψαν πτώση 11% σε 1,3 τρισ. ρούβλια. Η κεφαλαιουχική δαπάνη μειώθηκε στο τρίμηνο κατά σχεδόν 16%.

Lukoil: Βουτιά 71% στα καθαρά κέρδη το γ τρίμηνο

Η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός εταιρία της Ρωσίας, η PAO Lukoil, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου εμφάνισαν τεράστια πτώση της τάξης του 71%, καθώς οι πιο αδύναμες τιμές στο πετρέλαιο, οι δασμοί στις εξαγωγές και η πτώση της παραγωγής επηρέασαν τα οικονομικά αποτελέσματα.

Τα καθαρά κέρδη τριμήνου της ρωσικής εταιρίας υποχώρησαν σε 54,8 δισ. ρούβλια (840 εκατ. δολάρια), ενώ τα έσοδα κατέγραψαν πτώση της τάξης του 11% σε 1,3 τρισ. ρούβλια.

Τα EBITDA επίσης εμφάνισαν πτώση 22%, σε 165,9 δισ. ρούβλια, μεταδίδει το MarketWatch.

Η εταιρία πρόσθεσε ακόμη ότι η παραγωγή υδρογονάνθρακα περιορίστηκε κατά 11% στο τρίμηνο σε 2,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ενώ απέδωσε αυτή την υποχώρηση στα μειούμενα αποθέματα της δυτικής Σιβηρίας. Επεσήμανε, ωστόσο, πως σχεδιάζει να αναδιανείμει κεφάλαιο προς πρότζεκτς σε άλλες περιοχές της Ρωσίας.

Η κεφαλαιουχική δαπάνη επίσης υποχώρησε σχεδόν κατά 16% σε 120 δισ. ρούβλια, πράγμα που σύμφωνα με την Lukoil οφείλεται αναβαθμίσεις των ρωσικών της διυλιστηρίων που έχουν ολοκληρωθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v