Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόιμπλε: Ελπίζω η Λεπέν να μη γίνει ποτέ πρόεδρος της Γαλλίας

Τις ανησυχίες του για τη δημοτικότητα του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν εξέφρασε σήμερα ο Γερμανός υπουργός, ο οποίος προτιμά το «δυνατό σχέδιο» Φιγιόν, που προβλέπει απολύσεις στο δημόσιο και μείωση των εταιρικών φόρων.

Σόιμπλε: Ελπίζω η Λεπέν να μη γίνει ποτέ πρόεδρος της Γαλλίας

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως ελπίζει η ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν να μη γίνει ποτέ πρόεδρος της Γαλλίας.

Ωστόσο, ο υπουργός καλωσόρισε, αν και με διστακτικότητα, τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο και θαυμαστή της Θάτσερ, Φρανσουά Φιγιόν, αναφέρουν οι Financial Times.

Μιλώντας σε ένα φόρουμ εξωτερικής πολιτικής στο Βερολίνο, ο Γερμανός υπουργός εξέφρασε σήμερα τις ανησυχίες του σχετικά με τη δημοτικότητα του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, του ακροδεξιού κόμματος που έχει δεσμευτεί να βγάλει τη χώρα από την ευρωζώνη.

Αντίθετα, υποστήριξε ότι ο πιθανός αντίπαλος της Μαρίν Λεπέν και πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν προτείνει ένα «δυνατό σχέδιο» για την αναζωογόνηση της γαλλικής οικονομίας, καθώς δεσμεύεται να περικόψει θέσεις εργασίας από τον δημόσιο τομέα, να μειώσει την κυβερνητική δαπάνη και να ελαττώσει τους εταιρικούς φόρους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v