Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Γερμανία πιέζει τη Ρωσία για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι

Ο Σταϊνμάιερ είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Λαβρόφ μετά τη συμμετοχή των δύο ΥΠΕΞ στις τετραμερείς συνομιλίες στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας για την κρίση στην ανατολική Ουκρανία.

Η Γερμανία πιέζει τη Ρωσία για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ άσκησε σήμερα πιέσεις στον ομόλογό του της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ προκειμένου να καταστεί δυνατή η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε ανταρτοκρατούμενες περιοχές του ανατολικού Χαλεπιού, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στη γερμανική διπλωματική αντιπροσωπεία στο Μινσκ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Σταϊνμάιερ είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Λαβρόφ μετά τη συμμετοχή των δύο ΥΠΕΞ στις τετραμερείς συνομιλίες στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας για την κρίση στην ανατολική Ουκρανία.

«Έγινε μια σαφής έκκληση στους Ρώσους να επιτρέψουν να φθάσει ανθρωπιστική βοήθεια στους ανθρώπους στο ανατολικό τμήμα του Χαλεπιού, που βρίσκονται αντιμέτωποι με φρικτές συνθήκες», ανέφερε μια πηγή στη γερμανική αντιπροσωπεία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό, ο οποίος επίσης συμμετείχε στην τετραμερή συνάντηση, δήλωσε νωρίτερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η Γαλλία ασκεί πιέσεις για να γίνει μια κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για να συζητηθεί η κατάσταση στο Χαλέπι.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) ανακοίνωσε νωρίτερα ότι περίπου 20.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν το ανατολικό Χαλέπι, όπου οι μάχες έχουν κλιμακωθεί, μέσα στις τελευταίες 48 ώρες. Ο αριθμός των αμάχων που έχουν φύγει από το Χαλέπι μέσα στους τελευταίους πέντε μήνες υπολογίζεται πως φθάνει τους 60.000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v