Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντράγκι: Το 2018-2019 ο πληθωρισμός κοντά στο 2%

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε πως η ευρωπαϊκή ανάκαμψη είναι μέτρια, αλλά σταθερή, ενώ τόνισε πως στόχος της Τράπεζας είναι η σταθερότητα των τιμών και πως υπάρχουν τα εργαλεία για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Ντράγκι: Το 2018-2019 ο πληθωρισμός κοντά στο 2%

Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης θα επανέλθει στον στόχο της ΕΚΤ (κοντά στο 2%) μέχρι το 2018-2019, όπως δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα El Pais ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

«Θα έλεγα πως, παρά την κρίση των τελυεταίων ετών, έχουμε διατηρήσει την πορεία μας και προβλέπουμε πως ο πληθωρισμός θα επανέλθει σε επίπεδο συγκρίσιμο με τον στόχο του γύρω στο 2%, μεταξύ του 2018 και 2019» σημείωσε.

Ο ίδιος τόνισε πως η ευρωπαϊκή ανάκαμψη είναι μέτρια, αλλά σταθερή, ενώ τόνισε πως στόχος της Τράπεζας είναι η σταθερότητα των τιμών και πως υπάρχουν τα εργαλεία για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Ο κ. Ντράγκι σημείωσε πως η ευρωπαϊκή ενοποίηση έχει αποδυναμωθεί από τον λαϊκισμό, ενώ ανέφερε πως όσο περισσότερο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει η αβεβαιότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v