Ιαπωνία: Αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο

Η παραγωγή αυξήθηκε 0,1% στο μήνα, ποσοστό που συνάδει με τις προβλέψεις των οικονομολόγων. Το αρμόδιο Υπουργείο αναμένει άνοδο 4,5% για τον Νοέμβριο και πτώση 0,6% για το Δεκέμβριο. Εύρωστη η ζήτηση μηχανημάτων από κινέζικα εργοστάσια.

Ιαπωνία: Αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο

Η ιαπωνική βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Οκτώβριο, χάρη στις εξαγωγές ηλεκτρονικών και άλλων προϊόντων προς την Κίνα.

Η παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, έπειτα από άνοδο 0,6% το Σεπτέμβριο, όπως γνωστοποίησε σήμερα το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας. Οι οικονομολόγοι του Nikkei επίσης ανέμεναν ανάπτυξη 0,1%.

Παράλληλα, έρευνα του Υπουργείο έδειξε πως η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί κατά 4,5% τον Νοέμβριο και να υποχωρήσει κατά 0,6% το Δεκέμβριο.

Η οικονομία της Ιαπωνίας αναπτύσσεται σταδιακά από τις αρχές του έτους, ωστόσο ο επιχειρηματικός τομέας έχει σε μεγάλο βαθμό «παγώσει» τις δαπάνες δεδομένης της ασαφούς κατεύθυνσης που ακολουθεί η παγκόσμια οικονομία. Αυτό περιορίζει την παραγωγή, τις επενδύσεις και τους μισθούς των εργαζομένων, υπενθυμίζει το MarketWatch.

Από την άλλη, η εύρωστη ζήτηση μηχανικού εξοπλισμού από Κινέζους κατασκευαστές smartphones, έχει υποστηρίξει την παραγωγή της Ιαπωνίας τις τελευταίες λίγες εβδομάδες δίνοντας μια ώθηση στην οικονομία της χώρας.

Η σταδιακή ανάκαμψη αναμένεται να συνεχιστεί τους επόμενους μήνες, εν μέσω ελπίδες τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας και ισχυροποίησης του δολαρίου υπό την προεδρία Τραμπ. Το ισχυρό δολάριο τείνει να συνδράμει την ανταγωνιστικότητα των ιαπωνικών προϊόντων, καθιστώντας τα λιγότερο ακριβά στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v