Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Άλμα για τις πωλήσεις λιανικής τον Οκτώβριο

Οι πωλήσεις εμφάνισαν τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Ιούνιο του 2011 και μετά. Τα θετικά στοιχεία, αν και μεταβλητά, εγείρουν ελπίδες για τέλος στην παρατεταμένη περίοδο υποτονικών πωλήσεων στη Γερμανία.

Γερμανία: Άλμα για τις πωλήσεις λιανικής τον Οκτώβριο

Οι γερμανικές πωλήσεις λιανικής κατέγραψαν τον Οκτώβριο την ισχυρότερη μηνιαία άνοδό τους εδώ και πάνω από πέντε χρόνια, καθώς οι καταστηματάρχες ετοιμάζονται για την πιο σημαντική καταναλωτική περίοδο πριν τις γιορτές.

Έπειτα από προσαρμογή βάσει πληθωρισμού και εποχής, οι πωλήσεις λιανικής εκτοξεύτηκαν κατά 2,4% από το Σεπτέμβριο, όπως ανέφερε σήμερα η στατιστική υπηρεσία Destatis.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Ιούνιο του 2011, η οποία ξεπέρασε και τις προσδοκίες των οικονομολόγων για αύξηση 1%.

Σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2015, οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 1% έπειτα από προσαρμογή, ωστόσο η Destatis ανέφερε ότι υπήρξε μία μέρα λιγότερη το φετινό Οκτώβριο σε σύγκριση με τον περσυνό.

Παρότι είναι γνωστό πως τα στοιχεία αυτά είναι μεταβλητά, το ποσοστό της αύξησης εγείρει ελπίδες πως μια παρατεταμένη περίοδος υποτονικών πωλήσεων έχει φτάσει στο τέλος της.

Παράλληλα, η ερευνητική εταιρία για την αγορά, GfK, προέβλεψε την περασμένη εβδομάδα ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη θα αυξηθεί το Δεκέμβριο στη Γερμανία. Ακόμη, επιβεβαίωσε προηγούμενη εκτίμησή της για άνοδο 2% στην κατανάλωση των γερμανικών νοικοκυριών φέτος, σε πραγματικούς όρους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v