Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει να βελτιώνεται η γερμανική αγορά εργασίας

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν ξανά τον Νοέμβριο, ενώ το ποσοστό παρέμεινε αμετάβλητο στο ιστορικό του χαμηλό. Η δημιουργία θέσεων εργασίας αρχίζει, ωστόσο, να παραπαίει, ενώ αναμένεται και ο αντίκτυπος από την εισροή προσφύγων.

Συνεχίζει να βελτιώνεται η γερμανική αγορά εργασίας

Υποχώρησαν κι άλλο τον Νοέμβριο οι αιτήσεις για επίπεδο ανεργίας στη Γερμανία και το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε σε χαμηλό ρεκόρ, παγιώνοντας τη θέση της χώρας ως την ισχυρότερη αγορά εργασίας στην ευρωζώνη.

Τα αιτήματα για επίδομα ανεργίας ήταν τον Νοέμβριο 5.000 λιγότερα σε σχέση με τον Οκτώβριο, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες των οικονομολόγων, όπως ενημέρωσε σήμερα η αρμόδια υπηρεσία BA.

«Η αγορά εργασίας έχει εξελιχθεί γενικά θετικά», καθώς η ζήτηση για εργασία παραμένει υψηλή, επεσήμανε ο Frank-Juergen Weise, επικεφαλής της υπηρεσίας. «Η δημιουργία θέσεων εργασίας, ωστόσο, έχει αρχίσει να παραπαίει τελευταία», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, το προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας της Γερμανίας παρέμεινε τον Οκτώβριο αμετάβλητο στο 6% και διατηρήθηκε στα χαμηλότερα επίπεδά του από την αρχή της καταγραφής των στοιχείων, τον Ιανουάριο του 1992.

Ωστόσο οι οικονομολόγοι εφιστούν την προσοχή στην εισροή-ρεκόρ των προσφύγων που κάποια στιγμή θα επηρεάσει τα εντυπωσιακά στατιστικά της Γερμανίας στην απασχόληση, καθώς χρειάζεται κάποιος χρόνος για να αφομοιωθούν οι νέες αφίξεις στην αγορά εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v