Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ένοχοι οι εργαζόμενοι της Air France που έσκισαν τα πουκάμισα των προϊσταμένων

Καταδικάστηκαν σήμερα τρεις εργαζόμενοι της αεροπορικής εταιρίας για τα γεγονότα που έκαναν το γύρο του κόσμου πέρυσι τον Οκτώβριο. Μετά τις επεισοδιακές διαμαρτυρίες, η Air France εγκατέλειψε τα σχέδια αναδιάρθρωσης που θα οδηγούσαν σε 2.900 απολύσεις.

Ένοχοι οι εργαζόμενοι της Air France που έσκισαν τα πουκάμισα των προϊσταμένων

Τρεις εργαζόμενοι της Air France κρίθηκαν σήμερα ένοχοι για «οργανωμένη βία» και καταδικάστηκαν σε ποινές με αναστολή, μετά την επίθεση πέρυσι τον Οκτώβριο σε δύο στελέχη της αεροπορικής εταιρίας των οποίων έσκισαν τα πουκάμισα στη διάρκεια διαμαρτυρίας για περικοπές στο εργατικό δυναμικό.

Μετά τις εν λόγω διαμαρτυρίες, η Air France εγκατέλειψε τα σχέδιά της για αναδιάρθρωση, τα οποία θα κόστιζαν 2.900 θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει ο Guardian, ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς χαρακτήρισε τους επιτιθέμενους «αλήτες» και έκανε έκκληση για σοβαρές επιπτώσεις, υποστηρίζοντας ότι οι φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη σκηνή που έκαναν το γύρο του κόσμου πέρυσι ζήμιωσαν την εικόνα της Γαλλίας.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι δύο ακόμη εργαζόμενοι που βαρύνονταν με τις ίδιες κατηγορίες, αθωώθηκαν. Δέκα άλλοι πρώην και νυν υπάλληλοι του μεταφορέα έλαβαν πρόστιμο ύψους 500 ευρώ έκαστος για καταστροφή ιδιοκτησίας της εταιρίας, καθώς διέλυσαν μια πύλη στα κεντρικά γραφεία της Air France.

Παρά την εγκατάλειψη των σχεδίων αναδιάρθρωσης, στην Air France, η οποία απασχολεί 55.000 εργαζόμενους, συνεχίζουν να σημειώνονται εντάσεις λόγω σημαντικών διαφωνιών με το προσωπικό, καθώς πιλότοι και πληρώματα πτήσης προχώρησαν σε απεργίες στα τέλη Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v