Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mνούτσιν: Στο 15% θα μειώσει το φόρο επιχειρήσεων ο Τραμπ

Η αμερικάνικη οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί με 3 ως 4%, δήλωσε σε συνέντευξη του στο CNBC ο εκλεκτός του Τραμπ για τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Mνούτσιν: Στο 15% θα μειώσει το φόρο επιχειρήσεων ο Τραμπ

O Nτόναλντ Τραμπ θα θέσει ως πρώτη προτεραιότητα του την φορολογική μεταρρύθμιση και θα προωθήσει την μεγαλύτερη «φορολογική αλλαγή» από την εποχή της κυβέρνησης Ρίγκαν, σύμφωνα με τον νέο υπουργό Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν.

Σε συνέντευξη του στο CNBC, το πρώην στέλεχος της Goldman Sachs επιβεβαίωσε ότι ο κ. Τραμπ θα μειώσει τον ομοσπονδιακό φόρο των επιχειρήσεων στο 15% από 35%.

«Μειώνοντας τον φόρο των επιχειρήσεων, θα δημιουργήσουμε τεράστια οικονομική ανάπτυξη και τεράστια προσωπικά εισοδήματα» ανέφερε ο κ. Μνούτσιν στο CNBC.

Ο ίδιος τόνισε πως πιστεύει ότι η αμερικάνικη οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί με 3 ως 4%.

Ο κ. Μνούτσιν υποστήριξε πως οι μειώσεις των φόρων στα ανώτατα εισοδηματικά κλιμάκια θα αντισταθμιστεί από την ύπαρξη λιγότερων φοροαπαλλαγών. Με τον τρόπο αυτό, «δεν θα υπάρξει καθαρή περικοπή φόρων για την ανώτερη τάξη» πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά την επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, η οποία δέχθηκε σκληρή κριτική από τον κ. Τραμπ κατά την διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας, ο κ. Μνούτσιν αρνήθηκε να σχολιάσει αν θα ολοκληρώσει τη θητεία της. Πρόσθεσε ωστόσο, πως «έχει κάνει καλή δουλειά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v