Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ευρώπη χάνει μερίδιο στην επενδυτική τραπεζική

Στο 24% των παγκόσμιων εσόδων από επενδυτικές συναλλαγές υποχώρησε το μερίδιο της Ευρώπης το 2016, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.

Η Ευρώπη χάνει μερίδιο στην επενδυτική τραπεζική

Το μερίδιο της Ευρώπης στις παγκόσμιες προμήθειες επενδυτικών συναλλαγών υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό, μετά από χρόνια απωλειών.

Με βάση τα στοιχεία του Thomson Reuters, η περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας (EMEA) αντιστοιχεί στο 24% των συνολικών εσόδων από συμφωνίες για εξαγορές και συγχωνεύσεις και από πωλήσεις ομολόγων και μετοχών.

Oι προμήθειες από επενδυτικές συναλλαγές στην Ευρώπη υποχώρησαν στα 18 δισ. δολάρια, σημειώνοντας πτώση 12% σε σχέση με πέρυσι. 

Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από τότε που άρχισε το Thomson Reuters να συγκεντρώνει στοιχεία το 2000, ενώ μόλις που ξεπερνά το μερίδιο 23% της Ασίας. Στο ζενίθ του το 2008 το μερίδιο της Ευρώπης είχε ανέλθει στο 37%. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Ασία θα είναι ο μεγάλος νικητής για το 2016, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 5% σε ετήσια βάση, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2000. Ειδικά στην Κίνα, η άνοδος έφτασε το 20%.

Τα έσοδα από δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 17% σε ετήσια βάση, αλλά και πάλι να αντιστοιχούν στο 45% των συνολικών εσόδων παγκοσμίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v