McKinsey: Oι μετανάστες προσθέτουν $3 τρισ. στο παγκόσμιο ΑΕΠ

Οι μετανάστες αντιστοιχούν σε περίπου 3,4% του παγκόσμιου πληθυσμού αλλά παράγουν το 9,4% του παγκόσμιου ΑΕΠ, σύμφωνα με έκθεση της McKinsey.

McKinsey: Oι μετανάστες προσθέτουν $3 τρισ. στο παγκόσμιο ΑΕΠ

Η μετανάστευση τονώνει την παγκόσμια οικονομία κατά 3 τρισ. δολάρια ή περίπου 4% του παγκόσμιου ΑΕΠ, σύμφωνα με έρευνα της McKinsey.

«Πολλοί από τους κορυφαίους παγκόσμιους προορισμούς είναι κοινωνίες που γερνάνε και μπορούν να επωφεληθούν από την αύξηση του εργατικού δυναμικού» δηλώνει ο Anu Madgavkar, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης.

«Ωστόσο, οι πολιτικές αποφάσεις για την μετανάστευση σε πολλές χώρες τείνουν να εστιάζουν στον καθορισμό του αριθμού και του μείγματος των ανθρώπων που θα γίνουν δεκτοί, αντί να βρουν το σωστό μοντέλο ενσωμάτωσης» σημειώνει.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η έκθεση της McKinsey υπολογίζει ότι οι μετανάστες αντιστοιχούν σε περίπου 3,4% του παγκόσμιου πληθυσμού αλλά παράγουν το 9,4% του παγκόσμιου ΑΕΠ, κοντά στα 6,7 τρισ. δολάρια.

Το συνολικό παγκόσμιο ΑΕΠ είναι κατά 3 τρισ. δολάρια μεγαλύτερο από αυτό που θα ήταν αν οι μετανάστες βρίσκονταν στις χώρες που γεννήθηκαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v