Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στους κινεζικούς δείκτες PMI το Νοέμβριο

Ο επίσημος PMI για τη μεταποίηση εμφάνισε άνοδο σε 51,7 από 51,2 τον Οκτώβριο, ενώ ο PMI για το μη μεταποιητικό τομέα επίσης ενισχύθηκε στο 54,7 από 54. Πτώση κατέγραψε ο PMI της Caixin για τη μεταποίηση, αν και παρέμεινε σε έδαφος ανάπτυξης.

Άνοδος στους κινεζικούς δείκτες PMI το Νοέμβριο

Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε άνοδο ο επίσημος κινεζικός PMI για τη μεταποίηση τον Νοέμβριο, πράγμα που καταδεικνύει ότι αυξήθηκε η δραστηριότητα των εργοστασίων και προσθέτει στις πρόσφατες ενδείξεις σταθερότητας στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ο επίσημος PΜΙ για το μεταποιητικό τομέα αυξήθηκε στο 51,7 τον περασμένο μήνα, από 51,2 τον Οκτώβριο. Ο δείκτης έχει παραμείνει άνω του ορίου του 50 για τέσσερις συνεχόμενους μήνες.

Η ανάγνωση του Νοεμβρίου ξεπέρασε τη μέση πρόβλεψη των οικονομολόγων της Wall Street Journal για 51.

Ο υποδείκτης για τις νέες παραγγελίες εκτοξεύτηκε στο 53,2 από 52,8 τον Οκτώβριο, ενώ ο υποδείκτης για την παραγωγή επίσης βελτιώθηκε στο 53,9 από 53,3, γνωστοποίησε η κινεζική στατιστική υπηρεσία σύμφωνα με το MarketWatch.

Παράλληλα, άνοδο κατέγραψε και ο επίσημος PMI για το μη μεταποιητικό τομέα, ο οποίος μετρά τη δραστηριότητα εκτός των εργοστασίων.

Ο δείκτης ενισχύθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα στο 54,7 τον Νοέμβριο, από 54 τον Οκτώβριο.

Ανόδους εμφάνισαν και ο υποδείκτης για υπηρεσίες, στο 53,7 από 52,6 τον Οκτώβριο, καθώς και ο υποδείκτης για τις νέες παραγγελίες για ολόκληρο τον τομέα, στο 51,8 από 50,9.

Ωστόσο υποχώρησε ο υποδείκτης για τις κατασκευές, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 60,4 από 61,8, επεσήμανε η στατιστική υπηρεσία.

Τέλος, δόθηκε σήμερα και ο δείκτης της Caixin για τον τομέα της μεταποίησης, ο οποίος υποχώρησε τον προηγούμενο μήνα στο 50,9 τον Νοέμβριο από 51,2 τον Οκτώβριο. Ωστόσο η μέτρηση παρέμεινε άνω του ορίου του 50 για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

Η Caixin ανέφερε πως η παραγωγή και οι νέες παραγγελίες συνέχισαν να αναπτύσσονται τον Νοέμβριο, αλλά με πιο αργούς ρυθμούς σε σύγκριση τον Οκτώβριο.

«Η κινεζική οικονομία συνέχισε να βελτιώνεται τον Νοέμβριο, αν και έχασε momentum σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα», εξήγησε ο Zhengsheng Zhong, οικονομολόγος CEBM Group.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v