Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πάγος» στις διαπραγματεύσεις Audi-SAIC για πιθανή συγχώνευση

Έπιασαν τόπο οι απειλές των αντιπροσώπων της γερμανικής εταιρίας, οι οποίοι είπαν ότι αν η Audi φτάσει σε συμφωνία για κοινοπραξία με την SAIC θα σταματήσουν να δέχονται οχήματά της. Η εταιρία προσπαθεί να διασφαλίσει την κερδοφορία τους.

«Πάγος» στις διαπραγματεύσεις Audi-SAIC για πιθανή συγχώνευση

Η Audi έβαλε φρένο στις διαπραγματεύσεις για πιθανή συγχώνευση/συνεργασία με τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, αφότου οι αντιπρόσωποί της στη χώρα απείλησαν να σταματήσουν να δέχονται οχήματα της Audi και απαίτησαν αποζημιώσεις.

Με επιστολή της προς τους αντιπροσώπους, την οποία εξέτασε η Wall Street Journal, η γερμανική κατασκευάστρια αυτοκινήτων πολυτελείας ενημέρωσε πως θα αναστείλει τις διαπραγματεύσεις με την SAIC Motor, μέχρι το κλείσιμο συμφωνίας που θα διασφαλίσει την μακροχρόνια κερδοφορία των αντιπροσώπων.

Η εταιρία πρόσθεσε πως θα επανεκκινήσει τις συζητήσεις, σίγουρα πριν τις 31 Μαρτίου του 2017.

Προς το παρόν, η Audi κατασκευάζει και πουλά αυτοκίνητα στην Κίνα μέσω μιας κοινοπραξίας με την Volkswagen και την FAW. Οι αντιπρόσωποι υποστηρίζουν ότι μια ακόμη κοινοπραξία θα προσθέσει κι άλλες αντιπροσωπείες σε ένα δίκτυο που ήδη παλεύει με την επιβράδυνση στις πωλήσεις και τα μειούμενα κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v