Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 53,7 ο PMI μεταποίησης τον Νοέμβριο στην ευρωζώνη

Τα τελικά στοιχεία για τον δείκτη PMI του τομέα της μεταποίησης έδειξαν ότι αυξήθηκε στο 53,7 τον Νοέμβριο έναντι του 53,3 τον Οκτώβριο, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2014.

Στο 53,7 ο PMI μεταποίησης τον Νοέμβριο στην ευρωζώνη

Ο φετινός Νοέμβριος ήταν ο καλύτερος μήνας για τον τομέα της μεταποίησης της ευρωζώνης από τις αρχές του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του IHS Markit, με τον κλάδο να επωφελείται της υποχώρησης του ευρώ και της ενίσχυσης της ζήτησης.

Τα τελικά στοιχεία για τον δείκτη PMI του τομέα της μεταποίησης έδειξαν ότι αυξήθηκε στο 53,7 τον Νοέμβριο (όσο και οι αρχικές εκτιμήσεις) έναντι του 53,3 τον Οκτώβριο, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2014.

Ωστόσο, ο υποδείκτης παραγωγής υποχώρησε στο 54,1 από 54,6 τον προηγούμενο μήνα.

«Τα στοιχεία του Νοεμβρίου αποδεικνύουν πως το πιο αδύναμο ευρώ παρέχει σημαντική στήριξη στη μεταποίηση», σχολίασε ο οικονομολόγος της IHS Markit, Chris Williamson. «Αν και η ΕΚΤ φαίνεται έτοιμη να παρατείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, η βελτίωση της ανάπτυξης και οι πληθωριστικές πιέσεις θα δώσουν τροφή σε περαιτέρω συζητήσεις για το αν θα δούμε την ΕΚΤ να αρχίσει να περιστέλλει τις αγορές ομολόγων το επόμενο έτος».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v