Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό επταετίας η ανεργία στην ευρωζώνη

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 9,8% τον Οκτώβριο στην ευρωζώνη, ενώ στο σύνολο της ΕΕ υποχώρησε στο 8,3%.

Σε χαμηλό επταετίας η ανεργία στην ευρωζώνη
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών διαμορφώθηκε η ανεργία στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο, υποχωρώντας για πρώτη φορά από το 2011 κάτω από το 10%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 9,8% τον Οκτώβριο από το αναθεωρημένο 9,9% του Σεπτεμβρίου (η αρχική εκτίμηση ήταν 10%).

Ωστόσο, παραμένει υψηλότερα των επιπέδων στα οποία διαμορφωνόταν πριν την οικονομική κρίση του 2008. Τον Μάρτιο της χρονιάς εκείνης είχε αγγίξει το χαμηλό του 7,2%.

Από τις 17 χώρες της ευρωζώνης που ανακοίνωσαν στοιχεία για τον Οκτώβριο, η ανεργία μειώθηκε στις 14, ήταν σταθερή στην Κύπρο και τη Λιθουανία και αυξήθηκε ελαφρώς στη Μάλτα. Σημειώνεται πως δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία για την Εσθονία και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη Eurostat, 15,9 εκατ. άνθρωποι ήταν άνεργοι τον Οκτώβριο, αριθμός μειωμένος κατά 178.000 σε σχέση με τον Σεπτέμβριο και κατά 1,12 εκατ. σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2015.

Στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 8,3%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v