Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To Bερολίνο ανησυχεί για τις πολιτικές Τραμπ

Οι οικονομικές πολιτικές του Τραμπ θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο και θα δημιουργήσουν οικονομικές ανισορροπίες, προβλέπει έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας της Γερμανίας.

To Bερολίνο ανησυχεί για τις πολιτικές Τραμπ

Η γερμανική κυβέρνηση ανησυχεί για τον πιθανό αντίκτυπο των οικονομικών σχεδίων του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικάνικη οικονομία, σύμφωνα με πηγές της Handelsblatt.

To υπουργείο Οικονομίας των ΗΠΑ, στην πρώτη του πλήρη αξιολόγηση των προεκλογικών προτάσεων του κ. Τραμπ, προβλέψει ότι η μείωση των φόρων και η αύξηση των δαπανών για υποδομές θα δώσει στην αμερικάνικη οικονομία μια αρχική ώθηση.

Αλλά από το 2019 και έπειτα, οι πολιτικές του κ. Τραμπ θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο και θα δημιουργήσουν οικονομικές ανισορροπίες, περιορίζοντας την ανάπτυξη, αυξάνοντας τον πληθωρισμό και ευνοώντας μια πιο περιοριστική νομισματική πολιτική».

Για παράδειγμα, το σχέδιο του κ. Τραμπ να βάλει αυστηρότερα όρια στη μετανάστευση μπορεί να οδηγήσουν «την ανάπτυξη των ΗΠΑ να υποχωρήσει 2% χαμηλότερα μεσοπρόθεσμα», αναφέρεται σε τρισέλιδο έγγραφο.

Εν τω μεταξύ, τα εμπόδια στο εμπόριο, όπως η επιβολή δασμών στην Κίνα και στο Μεξικό, μπορεί να μειώσουν το ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά 0,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v