Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Credit Suisse προτιμά τις αναδυόμενες αγορές για το 2017

Οι αναδυόμενες αγορές έχουν γίνει πιο ανθεκτικές στις διεθνείς εξελίξεις στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, εκτιμά ο διεθνής οίκος. Η Ινδία και η Κίνα συνεχίζουν να αναπτύσσονται με διπλάσιο ρυθμό από την παγκόσμια οικονομία.

H Credit Suisse προτιμά τις αναδυόμενες αγορές για το 2017

Η σχετική πολιτική σταθερότητα, η οικονομική ανάκαμψη σε κάποια από τα μεγαλύτερα κράτη και η άνοδος κυβερνήσεων που προσανατολίζονται στις μεταρρυθμίσεις, καθιστούν τις αναδυόμενες οικονομίες ελκυστικό επενδυτικό στόχο για τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με την ελβετική επενδυτική τράπεζα Credit Suisse.

Σε ενημέρωση για την επενδυτική προοπτική της τράπεζας για το 2017, η Nannette Hechler Fayd'herbe, επικεφαλής στρατηγικών επενδύσεων παγκοσμίως, τόνισε πως οι αναδυόμενες αγορές έχουν γίνει πιο ανθεκτικές στις διεθνείς εξελίξεις στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, την ίδια ώρα που η πολιτική αβεβαιότητα έχει καταλάβει την Ευρώπη και ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί να ανατάξει τις αμερικανικές εμπορικές πολιτικές.

«Οι αναδυόμενες αγορές έχουν χαμηλότερη έκθεση σε ένα μοντέλο ανάπτυξης που οδηγείται από τις εξαγωγές, απ' ό,τι γενικότερα πιστεύεται. Έχουν ένα καλύτερο, πιο ισορροπημένο μοντέλο ανάπτυξης», εξήγησε η Hechler Fayd'herbe, προσθέτοντας πως μια μεγάλη πλειοψηφία αναδυόμενων χωρών έχουν μόνο το ένα τρίτο του ΑΕΠ τους να εξαρτάται από το διεθνές εμπόριο.

Μεγάλες τέτοιες αγορές σε Ασία και Λατινική Αμερική, για παράδειγμα, έχουν το πλεονέκτημα μιας μεγάλης εγχώριας βάσης καταναλωτών, πολλοί από τους οποίους αυτή τη στιγμή μπαίνουν στην μεσαία τάξη.

Οι δύο πολυπληθέστερες χώρες του κόσμου, η Κίνα και η Ινδία, εξακολουθούν να αναπτύσσονται με διπλάσιο ρυθμό σε σύγκριση με την παγκόσμια ανάπτυξη. Στη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του οικονομικού έτους 2016, η Ινδία είδε την οικονομία της να εμφανίζει ανάπτυξη 7,3% σε ετήσιους όρους.

Η Credit Suisse στάθηκε σε τρία αξιοσημείωτα επενδυτικά μοτίβα για το 2017, στα οποία οι αναδυόμενες αγορές δείχνουν ελκυστικές: τοπικό εταιρικό χρέος σε σκληρό νόμισμα, κινεζικές μετοχές και πετρέλαιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v