Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης μετατρέπει ταμειακά διαθέσιμα σε λίρα

Στην έκκληση του Ερντογάν ανταποκρίθηκε το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, ανακοινώνοντας ότι θα μετατρέψει τα ταμειακά διαθέσιμα σε λίρα. Για απόφαση που πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους μίλησε ο πρόεδρος του χρηματιστηρίου.

Το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης μετατρέπει ταμειακά διαθέσιμα σε λίρα

Το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης (BIST) είναι ο πρώτος οργανισμός που ανταποκρίνεται στην έκκληση του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για στήριξη του τουρκικού νομίσματος έναντι του δολάριου.

Όπως μεταδίδει η Hurriyet, σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 2 Δεκεμβρίου το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης αναφέρει πως θα μετατρέψει όλα τα ταμειακά του διαθέσιμα σε λίρα και θα τα διατηρήσει σε λογαριασμούς σε λίρα.

Σε δηλώσεις που έκανε στο Bloomberg, ο πρόεδρος του BIST, Χιμέτ Καραντάγκ, τόνισε: «Έχουμε εργαστεί εξαντλητικά για να μετατρέψουμε τις προμήθειες σε δολάριο και ευρώ σε όλες τις πωλήσεις και τους τομείς σε τουρκική λίρα. Για να καταδείξουμε την εμπιστοσύνη μας στην τουρκική λίρα, μετατρέψαμε όλα τα ταμειακά μας διαθέσιμα σε λίρα».

Σε ερώτηση για πόσο καιρό θα διαρκέσει η αλλαγή αυτή, απάντησε: «Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα προς το παρόν, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε στοιχεία ενεργητικού σε λίρα.

Ο ίδιος τόνισε πως η απόφαση αυτή πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους τους δημόσιους οργανισμούς.

Σημειώνεται ότι στο τέλος του 2015, το BIST είχε ανακοινώσει ότι το σύνολο των ταμειακών διαθέσιμων ήταν 1,4 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v