Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Θύμα κυβερνοκλοπής η κεντρική τράπεζα

Το ποσό των $45 εκατ. προσπάθησαν να κλέψουν χάκερ από λογαριασμούς στην κεντρική τράπεζα της Ρωσίας. Ανακτήθηκαν περίπου $26 εκατ. Αιχμές για επίθεση που οργανώθηκε από ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Ρωσία: Θύμα κυβερνοκλοπής η κεντρική τράπεζα

Χάκερ παραβίασαν λογαριασμούς στη ρωσική κεντρική τράπεζα νωρίτερα το 2016 και αποπειράθηκαν να κλέψουν ως και 45 εκατ. δολάρια, ανακοίνωσε η τράπεζα την Παρασκευή σε έκθεση για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ανέφερε ότι κατάφερε να ανακτήσει ένα μέρος του ποσού, περίπου 26 εκατ. δολάρια, αλλά δεν αποκάλυψε αν αυτό σημαίνει ότι τα υπόλοιπα κλάπηκαν.

Στην έκθεση τονίζεται πως οι κυβερνοεπιθέσεις μπορεί να έχουν αντίκτυπο στην χρηματοπιστωτική σταθερότητα αν στρέφονται κατά συστημικά σημαντικών τραπεζών και κεντρικών τραπεζών.

Η Ρωσία ανέφερε νωρίτερα την Παρασκευή ότι κατάφερε να ξεσκεπάσει μια οργανωμένη προσπάθεια ξένων μυστικών υπηρεσιών να προκαλέσουν χάος στο τραπεζικό σύστημα της Ρωσίας μέσω κυβερνοεπιθέσεων και ψευδών αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα.

Υπενθυμίζεται ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει το Κρεμλίνο ότι βρίσκεται πίσω από την υποκλοπή email του Δημοκρατικού Κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v