Τελεσίγραφο τραπεζών σε Μέι για το Brexit

Αν η κυβέρνηση Μέι δεν εξασφαλίσει μια «μεταβατική περίοδο» για την έξοδο από την Ευρώπη, οι τράπεζες θα εγκαταλείψουν μαζικά τη χώρα, προειδοποίει το τραπεζικό λόμπι.

Τελεσίγραφο τραπεζών σε Μέι για το Brexit

Η Βρετανία πρέπει να διαπραγματευτεί μια κλιμακωτή αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε διάστημα αρκετών ετών, διαφορετικά θα διακινδυνεύσει την φυγή των τραπεζών από τη χώρα, προειδοποιεί τη βρετανική κυβέρνηση το μεγαλύτερη τραπεζικό λόμπι της χώρας.

Η Ένωση των Βρετανικών Τραπεζών αναφέρει τα παραπάνω σε σημείωμα που θα στείλει στην κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, τονίζοντας τα ρίσκα που θα αντιμετωπίσει η χώρα αν δεν εξασφαλίσει μια «μεταβατική περίοδο» πέρα από το διάστημα των δύο ετών που θα ξεκινήσει μετά την ενεργοποίηση του Άρθρου 50.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το σημείωμα ζητά ακόμα ένα ξεκάθαρο μήνυμα από την κυβέρνηση για το όραμα της για το Brexit.

«Λέμε ότι χρειαζόμαστε μια περίοδο προσαρμογής για να σταματήσουμε μια μαζική φυγή τραπεζών» δήλωσε στο πρακτορείο τραπεζική πηγή.

Στο σημείωμα, η τραπεζική βιομηχανία υποστηρίζει πως η Βρετανία πρέπει να εξασφαλίσει μια συμφωνία με τις Βρυξέλλες, λίγο πριν ενεργοποιηθεί το Άρθρο 50, για μια περίοδο μετάβασης πέρα από τα δύο χρόνια που προβλέπει η διαδικασία, η οποία θα περιλαμβάνει μια «ενδιάμεση περίοδο» και μια «περίοδο προσαρμογής».

«Έχουμε δύο προβλήματα να λύσουμε. Η ενδιάμεση περίοδος σε οδηγεί στην νέα συμφωνία. Χρειάζεσαι ωστόσο και μια περίοδο προσαρμογής. Οπότε και τα δύο μαζί γίνονται μια μεταβατική περίοδος» σημείωσε δεύτερη πηγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v