Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Γλίτωσε» την κατάρρευση η Νορβηγική κυβέρνηση

Μετά από εβδομάδες δύσκολων διαπραγματεύσεων, το Φιλελεύθερο Κόμμα και οι Χριστιανοδημοκράτες θα στηρίξουν τον κυβερνών συνασπισμό των Συντηρητικών και του Προοδευτικού Κόμματος.

«Γλίτωσε» την κατάρρευση η Νορβηγική κυβέρνηση

Ο δεξιός μειοψηφικός συνασπισμός της Νορβηγίας εξασφάλισε τη στήριξη δυο κεντρώων κομμάτων της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2017, αποτρέποντας κατάρρευση της κυβέρνησης, σύμφωνα με πολιτικά στελέχη που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις, μεταδίδει το Reuters.

Μετά από εβδομάδες δύσκολων διαπραγματεύσεων, το Φιλελεύθερο Κόμμα και οι Χριστιανοδημοκράτες θα στηρίξουν τον κυβερνών συνασπισμό των Συντηρητικών και του Προοδευτικού Κόμματος, όπως ανέφερε ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Χριστιανοδημοκρατών.

Η πρωθυπουργός Erna Solberg και η υπουργός Οικονομικών Siv Jensen, που βρίσκονται στην εξουσία από το 2013, βασίζονταν στα δυο μικρότερα κόμματα για να βοηθήσουν να περάσουν οι φοροαπαλλαγές και οι αυξήσεις των δαπανών προκειμένου να αντισταθμιστεί η οικονομική επιβράδυνση που προκάλεσε η πτώση των πετρελαϊκών τιμών.

Αν δεν κατέληγαν σε συμφωνία μέχρι την προθεσμία της 5ης Δεκεμβρίου, τότε το υπουργικό συμβούλιο της Solberg θα αναγκάζονταν να παραιτηθεί.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v