Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H ABN Amro πουλά περιουσιακά στοιχεία $20 δισ.

Η τράπεζα σκοπεύει να εστιάσει στις δραστηριότητες private banking στη βορειοδυτική Ευρώπη. Προχωρά σε πώληση των αντίστοιχων περιουσιακών στοιχείων σε Ασία και Μ. Ανατολή, χωρίς να έχει αποκαλύψει το ποσό της συναλλαγής.

H ABN Amro πουλά περιουσιακά στοιχεία $20 δισ.
Η ABN Amro συμφώνησε να πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία που έχουν να κάνουν με το private banking, στην Ασία και τη Μέση Ανατολή, στην LGT με έδρα το Λίχτενσταϊν. Η τράπεζα σκοπεύει να εστιάσει στις ευρωπαϊκές της δραστηριότητες, μεταδίδει το Bloomberg.

Η εν λόγω μονάδα διαχειρίζεται περίπου 20 δισ. δολάρια στη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και το Ντουμπάι, ποσό που αντιπροσωπεύει περίπου το 10% των περιουσιακών στοιχείων private banking της ABN Amro παγκοσμίως, τόνισε η ολλανδική τράπεζα σε σημερινή της ανακοίνωση.

Η εταιρία αναμένει «σημαντικό λογιστικό κέρδος» από την πώληση αυτή, όπως ανέφερε χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει την τιμή πώλησης.

«Έπειτα από στρατηγική αξιολόγηση, έχουμε αποφασίσει να εστιάσουμε στην περαιτέρω ισχυροποίηση της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων μας στο private banking στην βορειοδυτική Ευρώπη», επεσήμανε ο Jeroen Rijpkema, διευθύνων σύμβουλος της ABN Amro private banking international, στην ανακοίνωση.

«Η μεταβίβαση της επιχείρησης private banking στην Ασία και τη Μέση Ανατολή, είναι το λογικό βήμα για την εφαρμογή αυτής της στρατηγικής», εξήγησε.

Το πρακτορείο υπογραμμίζει πως και οι Julius Baer και DBS επίσης έχουν εξετάσει πιθανή προσφορά για την συγκεκριμένη μονάδα, η οποία θα μπορούσε να φέρει πάνω από 300 εκατ. δολάρια βάσει των αποτιμήσεων άλλων πρόσφατων συμφωνιών, γνωστοποίησαν πηγές τον Οκτώβριο.

Η LGT, η οποία ανήκει στο Πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν, πρόκειται να αυξήσει τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται σε πάνω από 40 δισ. δολάρια στην Ασία και περίπου 160 δισ. δολάρια στο σύνολο, τόνισε σε ξεχωριστή, δική της ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v