Σε υψηλό 2 ετών αυξήθηκε η παραγωγικότητα στις ΗΠΑ

Με ρυθμό 3,1% αυξήθηκε η παραγωγικότητα το τρίτο τρίμηνο του έτους στις ΗΠΑ. Διευρύνθηκε κατά 17,8% το εμπορικό έλλειμμα τον Οκτώβριο, στα 42,6 δισ. δολάρια.

Σε υψηλό 2 ετών αυξήθηκε η παραγωγικότητα στις ΗΠΑ

Η παραγωγικότητα των εργαζομένων στις ΗΠΑ κατέγραψε ισχυρή ανάκαμψη το τρίτο τρίμηνο του 2016.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η παραγωγικότητα, η οποία μετράει την ωριαία παραγωγή ανά εργαζόμενο, αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,1%.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η άνοδος βάζει τέλος σε τρία διαδοχικά τρίμηνα πτώσης. Η παραγωγικότητα υποχώρησε με ρυθμό 0,2% το δεύτερο τρίμηνο και έμεινε αμετάβλητη σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2015.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η παραγωγικότητα θα αναθεωρηθεί υψηλότερα στο 3,3%, μετά τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα και έδειξαν ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 3,2% το τρίτο τρίμηνο έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για άνοδο 2,9%.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε τον Οκτώβριο κατά 17,8% στα 42,6 δισ. δολάρια από 36,2 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο.

Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 1,8% στα 186,4 δισ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 1,3% στα 229 δισ. δολάρια.

Οι εισαγωγές από την Κίνα αυξήθηκαν κατά 4,2%, στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v