Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Credit Suisse: Εντατικοποιεί τις ενέργειες μείωσης κόστους

Για δεύτερη φορά ο CEO της τράπεζας προσαρμόζει το σχέδιό του για αναδιοργάνωση της τράπεζας και επικέντρωση στον τομέα της διαχείρισης πλούτου.

Credit Suisse: Εντατικοποιεί τις ενέργειες μείωσης κόστους
Η Credit Suisse εντατικοποιεί τις ενέργειές της για περιορισμό του κόστους της, στο πλαίσιο σχεδίου του διευθύνοντος συμβούλου Tidjane Thiam για να επαναφέρει την προσοχή της τράπεζας στη διαχείριση πλούτου, μειώνοντας ταυτόχρονα κάποιους στόχους για την κερδοφορία.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η τράπεζα στοχεύει σε βάση λειτουργικού κόστους χαμηλότερη των 17 δισ. Ελβετικών φράγκων μέχρι το 2018, έναντι του προηγούμενου στόχου για 18 δισ. φράγκα, ενώ παράλληλα μείωσε τους στόχους κερδοφορίας για τις διεθνείς δραστηριότητες διαχείρισης πλούτου και το τμήμα της στην Ασία.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Thiam προσαρμόζει το σχέδιό του, που πρωτοπαρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους, για αναδιοργάνωση της τράπεζας σε γεωγραφικό επίπεδο, συρρίκνωση της επενδυτικής τράπεζας προς όφελος της διαχείρισης πλούτου, και διενέργειας δημόσιας προσφοράς για τις δραστηριότητές της στην Ελβετία.

Οι μετοχές της Credit Suisse έχουν χάσει περίπου 41% της αξίας τους, καθώς οι επενδυτές αμφισβητούν τους φιλόδοξους στόχους του Thiam για τις νέες μονάδες της Credit Suisse. Ο ίδιος τον Μάρτιο αύξησε τις περικοπές θέσεων εργασίας για φέτος, μετά τις απρόσμενες ζημιές που εμφάνισε το τμήμα παγκόσμιων αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v