Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Αυξηση 0,3% στη βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο

Η ανάπτυξη στην παραγωγή δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες των οικονομολόγων. Οδηγήθηκε κυρίως από άνοδο 1,7% στις κατασκευές, αλλά η παραγωγή στον τομέα μεταποίησης ενισχύθηκε μόλις 0,1% σε σχέση με το Σεπτέμβριο.

Γερμανία: Αυξηση 0,3% στη βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο

Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή ανέκαμψε ελάχιστα στις αρχές του τέταρτου τριμήνου και δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες. Πρόκειται για μια ένδειξη πως η πρόσφατη τόνωση στις βιομηχανικές παραγγελίες δεν έχει ακόμη μεταφραστεί σε υψηλότερη παραγωγή.

Η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 0,3% τον Οκτώβριο από τον προηγούμενο μήνα, έπειτα από προσαρμογή, γνωστοποίησε η στατιστική υπηρεσία σήμερα.

Αντίθετα, οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal ανέμεναν μηνιαία άνοδο της τάξης του 0,8%, έπειτα από μια απότομη υποχώρηση το Σεπτέμβριο.

Η άνοδος στην συνολική βιομηχανική παραγωγή οδηγήθηκε από μια αύξηση παραγωγής στις κατασκευές, της τάξης του 1,7% τον Οκτώβριο σε σχέση με το Σεπτέμβριο. Η παραγωγή στη μεταποίηση, ωστόσο, ενισχύθηκε μόλις 0,1% από το Σεπτέμβριο.

Όπως επισημαίνει το MarketWatch, σχολιάζοντας τα στοιχεία, το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ανέφερε ότι η πρόσφατη άνοδος στις βιομηχανικές παραγγελίες και οι δείκτες που υπαινίσσονται εύρωστη εμπιστοσύνη, υπονοούν μια «μέτρια ανάκαμψη» στη γερμανική βιομηχανική δραστηριότητα τους ερχόμενους μήνες.

Σε ετήσιους όρους, η γερμανική βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε άνοδο 1,2% έπειτα από ημερολογιακή προσαρμογή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v