Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Αύξηση στις τιμές κατοικιών τον Νοέμβριο

Για τρίτο συνεχόμενο μήνα αυξήθηκαν οι αγορές, εν μέσω έλλειψης προς πώληση κατοικιών. Οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται και ο σχετικός δείκτης βρέθηκε στα υψηλότερά του από τον Απρίλιο.

Βρετανία: Αύξηση στις τιμές κατοικιών τον Νοέμβριο

Αυξήθηκαν οι τιμές κατοικιών τον Νοέμβριο, καθώς οι αγορές κατέγραψαν αύξηση για τρίτο συνεχόμενο μήνα εν μέσω συνεχιζόμενης έλλειψης προς πώληση κατοικιών, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα η Royal Institution of Chartered Surveyors.

Ο βασικός δείκτης τιμών διαμορφώθηκε στο +30 τον Νοέμβριο, νούμερο που αντιστοιχεί στην υψηλότερη ανάγνωση από τον Απρίλιο και έναντι +23 για τον προηγούμενο μήνα.

Η υψηλότερη ανάγνωση σημαίνει ότι μεγαλύτερο ποσοστό μεσιτών έκανε λόγο για αύξηση τιμών έναντι εκείνων που ανέφεραν πτώση, εξηγεί το MarketWatch.

Η ανάγνωση του Νοεμβρίου ξεπέρασε τις προσδοκίες των οικονομολόγων της Wall Street Journal, οι οποίοι ανέμεναν +26.

Οι ειδικοί παρακολουθούν στενά τις τιμές των βρετανικών κατοικιών, ως πιθανό δείκτη για τη συνολική υγεία της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, καθώς τις τρεις τελευταίες δεκαετίες τα νοικοκυριά μειώνουν τις δαπάνες κάθε φορά που υποχωρούν οι τιμές στα σπίτια.

Στο μεταξύ τον Οκτώβριο, ο αριθμός των εγκρίσεων νέων στεγαστικών στη Βρετανία άγγιξε υψηλά επτά μηνών, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Αγγλίας. Πρόκειται για μια ένδειξη ισχυροποίησης της αγοράς, στον απόηχο του δημοψηφίσματος και της απόφασης για Brexit.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v