Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιαπωνία: Ανάπτυξη 1,3% το γ’ τρίμηνο

Παρά το σερί τριών συνεχόμενων τρίμηνων ανάπτυξης, η οικονομία συνέχισε να πιέζεται από τις αβεβαιότητες από το εξωτερικό και από την αργή αύξηση στους μισθούς. Το ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 1,3% στο τρίμηνο, από 2,2% που αναμενόταν.

Ιαπωνία: Ανάπτυξη 1,3% το γ’ τρίμηνο

Η οικονομία της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε το τρίτο τρίμηνο με πολύ χαμηλότερο ρυθμό απ’ ότι αναμενόταν, καθώς οι αβεβαιότητες που συνδέονται με το εξωτερικό και η αργή ανάπτυξη των μισθών στη χώρα, συνέχισαν να πιέζουν την ανάπτυξη.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,3% τους τρεις μήνες από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, έναντι 2,2% σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση, γνωστοποίησε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο.

Όπως επισημαίνει το MarketWatch, αν και το αναθεωρημένο ποσοστό επιβεβαιώνει ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αναπτύχθηκε τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2016 –καταγράφοντας το μεγαλύτερο σερί των τελευταίων τριών ετών-, αλλά η ανάπτυξη παραμένει υποτονική.

Καλές ήταν οι επιδόσεις στην ιδιωτική κατανάλωση, η οποία αναπτύχθηκε 0,3% αντί για 0,1% που προβλεπόταν, ενώ ανοδικά αναθεωρήθηκε και η ανάπτυξη στη δημόσια επένδυση που αυξήθηκε κατά 0,1% έναντι συρρίκνωσης 0,7%.

Μεγάλο μέρος της ανάπτυξης στο τρίμηνο προήλθε από τις καθαρές εξαγωγές, ενώ πιο πρόσφατοι δείκτες υπαινίσσονται ότι ένας μέτριος ρυθμός ανάπτυξης συνεχίστηκε και κατά το τέταρτο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v