Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Άνοδος στις εξαγωγές για πρώτη φορά από το Μάρτιο

Οι εξαγωγές αναπτύχθηκαν 0,1% σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 6,7%. Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας περιορίστηκε σε 44,61 δισ. δολάρια. Βουτιά 16% κατέγραψαν οι εξαγωγές χάλυβα, λόγων νέων δασμών.

Κίνα: Άνοδος στις εξαγωγές για πρώτη φορά από το Μάρτιο

Οι κινεζικές εξαγωγές και εισαγωγές αναπτύχθηκαν τον Νοέμβριο, χάρη στη βελτιωμένη ζήτηση τόσο εγχώρια όσο και από το εξωτερικό. Η ανάκαμψη αυτή έπειτα από μήνες πτώσεων, προσθέτει στις πρόσφατες ενδείξεις σταθερότητας στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Οι εξαγωγές αναπτύχθηκαν κατά 0,1% τον περασμένο μήνα σε σχέση με πέρυσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Γενική Διοίκηση Τελωνείων. Πρόκειται για την πρώτη άνοδο από το Μάρτιο, ενώ ήρθε έπειτα από υποχώρηση 7,3% τον Οκτώβριο.

Αντίθετα, οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal ανέμεναν πτώση 5,5% κατά μέσο όρο.

Οι εισαγωγές ξεπέρασαν τις προσδοκίες των Νοέμβριο και αναπτύχθηκαν κατά 6,7% έναντι πτώσης 1,4% τον Οκτώβριο.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας περιορίστηκε τον περασμένο μήνα σε 44,61 δισ. δολάρια από 49,06 δισ. τον Οκτώβριο, ανέφερε η Διοίκηση Τελωνείων.

«Βλέπουμε καλύτερη παγκόσμια ζήτηση», ανέφερε ο Ding Shuang, οικονομολόγος της Standard Chartered, σύμφωνα με το MarketWatch. Προειδοποίησε ωστόσο ότι οι αυξανόμενες εντάσεις με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη στο εμπόριο, θα μπορούσαν να επηρεάσουν τους Κινέζους εξαγωγείς τους ερχόμενους μήνες.

Ξεχωριστά, σύμφωνα με άλλα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα, οι κινεζικές εξαγωγές χάλυβα έκαναν βουτιά 16% τον Νοέμβριο. Οι εξαγωγές κατέγραψαν πτώση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, λόγω ενός μπαράζ νέων δασμών που έχουν επιβληθεί από άλλες χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v