Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Koύβα θέλει να αποπληρώσει χρέος προς την Τσεχία με... ρούμι

Η χώρα της Καραϊβικής χρωστάει στην Τσεχία περίπου 270 εκατ. δολάρια, από την εποχή που η τελευταία ήταν μέλος της Σοβιετικής Ένωσης. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών συνεχίζονται.

H Koύβα θέλει να αποπληρώσει χρέος προς την Τσεχία με... ρούμι

H Koύβα προσέφερε ένα διαφορετικού είδους ρευστό στοιχείο ενεργητικού στην Τσεχία, για να αποπληρώσει χρέη.

Η χώρα της Καραϊβικής χρωστάει στην Τσεχία περίπου 270 εκατ. δολάρια, από την εποχή που η τελευταία ήταν μέλος της Σοβιετικής Ένωσης.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Τσεχίας ανέφερε στο CNBC μέσω e-mail ότι η Κούβα έχει προτείνει μια σειρά από εμπορεύματα που μπορεί να προσφέρει για την αποπληρωμή των χρεών.

Στα εμπορεύματα αυτά περιλαμβάνονται φάρμακα και ρούμι. Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι το κόμμα της «πιστεύει ότι τουλάχιστον ένα μέρος του χρέους πρέπει να αποπληρωθεί σε ρευστό».

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι διαπραγματεύσεις για το χρέος βρίσκονται στα αρχικά στάδια. Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε το 2015 και ακόμα παρουσιάζονται νέες ιδέες για την επίλυση του προβλήματος.

Ένα αγκάθι στις διαπραγματεύσεις είναι πως ένα μέρος του χρέους είναι σε μη μετατρέψιμο νόμισμα.

Η Κούβα έχει ένα σύστημα με δύο νομίσματα, στο οποίο τα κουβανικά πέσο χρησιμοποιούνται από τους ντόπιους και τα κουβανικά μετατρέψιμα πέσο χρησιμοποιούνται από τους τουρίστες και είναι συνδεδεμένα με το δολάριο. Κανένα από τα δύο νομίσματα δεν είναι διαθέσιμο εκτός Κούβας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v