Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Euronext προσφέρει 510 εκατ. για τη γαλλική μονάδα του LSE

Ο φορέας προσφέρει 510 εκατ. ευρώ εξ ολοκλήρου σε μετρητά. Αν πραγματοποιηθεί η συναλλαγή, ίσως κατευνάσει τις ανησυχίες της Κομισιόν για τη συγχώνευση, αξίας 28 δισ. δολαρίων, των LSE και Deutsche Boerse.

Το Euronext προσφέρει 510 εκατ. για τη γαλλική μονάδα του LSE

Το Euronext ανακοίνωσε πως έχει προσφέρει 510 εκατ. ευρώ για να αγοράσει τον γαλλικό βραχίονα εκκαθάρισης του London Stock Exchange (LSE). Η πώληση θα βοηθούσε την προτεινόμενη συγχώνευση 28 δισ. δολαρίων του LSE με το Deutsche Boerse, υπενθυμίζει το Reuters.

Οι LSE Group και LCH Group Limited επιβεβαίωσαν πως έχουν συμφωνήσει στους όρους της προσφοράς του Euronext, η οποία είναι εξ ολοκλήρου σε μετρητά.

Η Κομισιόν εξέφρασε τις αντιρρήσεις της στη συγχώνευση LSE-Deutsche Boerse τον Δεκέμβριο, ωστόσο είχε πιο περιορισμένες ανησυχίες σε σχέση με εκείνες που σκιαγράφησε στο πρώτο γράμμα που απέστειλε στους δύο φορείς τον Σεπτέμβριο. Οι ανησυχίες αυτές εστίαζαν στην εκκαθάριση παραγώγων.

Η εκκαθάριση έχει εξελιχθεί σε πολύ μεγάλο θέμα, εφόσον βάσει των μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιήθηκαν παγκοσμίως μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2009, οι τράπεζες πρέπει να εκκαθαρίσουν τον μεγαλύτερο όγκο των συναλλαγών που έχουν να κάνουν με παράγωγα, για λόγους ασφάλειας και διαφάνειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v