Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Volkswagen: Διακανονισμός $4,3 δισ. με ΗΠΑ για το dieselgate

Η εταιρεία παραδέχθηκε ότι εξαπάτησε καταναλωτές και ρυθμιστικές αρχές από το 2006 ως το 2015. Κατηγορούμενοι έξι υπάλληλοι.

Volkswagen: Διακανονισμός $4,3 δισ. με ΗΠΑ για το dieselgate

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε διακανονισμό με την αμερικάνικη κυβέρνηση για το σκάνδαλο «dieselgate».

H Volkswagen συμφώνησε να πληρώσει το ποσό των 4,3 δισ. δολαρίων, ενώ παραδέχθηκε την ενοχή της στην για το αδίκημα της συνομωσίας για εξαπάτηση των ΗΠΑ, της παρακώλησης της δικαιοσύνης και της εισαγωγής αγαθών μέσω ψευδών δηλώσεων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η εταιρεία παραδέχτηκε ότι εξαπάτησε τις ρυθμιστικές αρχές και τους καταναλωτές από τον Μάιο του 2006 ως τον Νοέμβριο του 2015 σχετικά με τη συμμόρφωση της με τα κριτήρια των ελέγχων για τις εκπομπές ρύπων. 

Οι διωκτικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες και κατά έξι στελεχών και υπαλλήλων της Volkswagen, για το ρόλο τους στο σκάνδαλο.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η γερμανική εταιρεία θα εποπτεύεται για τρία χρόνια από ανεξάρτητή υπηρεσία. Επιπλέον, η Volkswagen συμφώνησε να απολύσει έξι υπαλλήλους, να θέσει σε αναστολή οκτώ και να επιβάλλει πειθαρχικές κυρώσεις σε τρεις. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v