Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bullard (Fed): Τα δημοσιονομικά σχέδια Τραμπ αφορούν το 2018-2019

Η οικονομία παραμένει σε περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων και αυτό δε θα αλλάξει μαγικά, τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης. Επιμένει ότι οι οικονομικές συνθήκες δικαιολογούν μόνο μία αύξηση για το 2017.

Bullard (Fed): Τα δημοσιονομικά σχέδια Τραμπ αφορούν το 2018-2019

Τα σχέδια του νεοεκλεγέντος Ντόναλντ Τραμπ για τη δημοσιονομική πολιτική αφορούν περισσότερο την περίοδο 2018-2019 και όχι τη φετινή χρονιά, εκτίμησε ο πρόεδρος της Fed του Σαιντ Λούις, James Bullard.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC, ο κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε πως πιστεύει ότι η οικονομία παραμένει σε περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων και ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει με κανένα μαγικό τρόπο.

Ο Bullard επέμεινε ότι οι οικονομικές συνθήκες εξακολουθούν να δικαιολογούν μόνο μία αύξηση στα επιτόκια φέτος, ενώ πρόσθεσε ότι η Fed έχει το χρόνο ώστε να περιμένει και να δει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Σύμφωνα με το MarketWatch, ο πρόεδρος σημείωσε ότι, κατά την άποψή του, ένα χαμηλό ποσοστό ανεργίας δεν θα τονώσει απαραίτητα τον πληθωρισμό. Παράλληλα, παρατήρησε ότι η αγορά συνεχίζει να αναμένει χαμηλό πληθωρισμό μελλοντικά.

Η πρόσφατη υποχώρηση των αποδόσεων του 10ετούς ομολόγου, δείχνει ότι η αγορά ηρεμεί και περιμένει να δει αν οι Ρεπουμπλικάνοι θα ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους για γρηγορότερη οικονομική ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v