Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη της Goldman Sachs

Η τράπεζα εμφάνισε κέρδη τριμήνου 2,35 δισ. δολαρίων, από έσοδα ύψους 8,17 δισ. Τα οικονομικά της αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ έκλεισε το 2016 σε καλύτερο λειτουργικό περιβάλλον από το πρώτο εξάμηνο.

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη της Goldman Sachs

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου εκτοξεύτηκαν και ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Όπως μεταδίδει το MarketWatch, πρόκειται για την πιο πρόσφατη μεγάλη εταιρία της Wall Street, που γνωστοποιεί τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου μιας χρονιάς που ξεκίνησε δύσκολα αλλά ολοκληρώθηκε πιο αισιόδοξα.

Η τράπεζα με έδρα στη Νέα Υόρκη εμφάνισε κέρδη ύψους 2,35 δισ. δολαρίων ή 5,08 δολαρίων ανά μετοχή.

Αυτό έναντι 1,27 δολαρίου ανά μετοχή τον προηγούμενο χρόνο, όταν η εταιρία κατέληξε σε διακανονισμό πέντε δισ. δολαρίων με το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης για τις πρακτικές της στα ενυπόθηκα ομόλογα. Χωρίς αυτό τον διακανονισμό, τα κέρδη θα ήταν 4,68 δολάρια ανά μετοχή, αναφέρει το δημοσίευμα.

Τα έσοδα της Goldman Sachs ενισχύθηκαν σε 8,17 δισ. δολάρια από 7,27 δισ. την προηγούμενη χρονιά. Οι αναλυτές του Thomson Reuters ανέμεναν κέρδη 4,82 δολαρίων/μετοχή από έσοδα 7,72 δισ.

Τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική υποχώρησαν 3,9% σε 1,49 δισ. δολάρια, κυρίως εξαιτίας μιας πτώσης στο τμήμα χρηματοοικονομικών συμβούλων.

Στις υπηρεσίες προς θεσμικούς επενδυτές, τα έσοδα σημείωσαν άνοδο της τάξης του 25% σε 3,6 δισ. δολάρια, χάρη στην ισχύ στο σταθερό εισόδημα, στα νομίσματα και στα εμπορεύματα.

Πολλοί επενδυτές ανέμεναν ισχυρό τέταρτο τρίμηνο για την τράπεζα, τη στιγμή που αντίπαλοι, περιλαμβανομένων των JPMorgan και Morgan Stanley, ανακοίνωσαν μεγάλη τόνωση στις δραστηριότητες trading, εν μέρει λόγω της επιστροφής της μεταβλητότητας στη Wall Street.

«Έπειτα από ένα δύσκολο πρώτο μισό, η εταιρία είχε καλές επιδόσεις για το υπόλοιπο του έτους, καθώς βελτιώθηκε το λειτουργικό περιβάλλον», υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, Lloyd Blankfein.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v