Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ross: Προτεραιότητα για Τραμπ η επαναδιαπραγμάτευση της NAFTA

Η Κίνα μιλάει περισσότερο για το ελεύθερο εμπόριο από ότι το ακολουθεί στην πράξη, υποστήριξε ο υποψήφιος υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross.

Ross: Προτεραιότητα για Τραμπ η επαναδιαπραγμάτευση της NAFTA

H επαναδιαπραγμάτευση της εμπορικής συμφωνίας με τον Καναδά και το Μεξικό θα είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ στο εμπόριο, δήλωσε ο υποψήφιος υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross κατά την ακρόαση του από Επιτροπή της Γερουσίας.

«Η ΝΑFTA είναι λογικά το πρώτο πράγμα με το οποίο θα ασχοληθούμε» τόνισε. «Οφείλουμε να εδραιώσουμε σχέσεις στην περιοχή μας όσο καλύτερα μπορούμε, προτού κινηθούμε σε άλλες περιοχές» πρόσθεσε.

Ο 79χρονος δισεκατομμυριούχος επενδυτής ανέφερε ακόμα στα μέλη της Επιτροπής ότι η Κίνα είναι η «πιο προστατευτική» χώρα από τις μεγάλες οικονομίες.

«Η Κίνα είναι η πιο προστατευτική χώρα από τις μεγάλες χώρες. Έχουν πολύ υψηλούς δασμολογικούς φραγμούς και πολύ υψηλούς μη δασμολογικούς εμπορικούς φραγμούς. Μιλάνε περισσότερο για το ελεύθερο εμπόριο από ότι το ακολουθούν στην πράξη. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ίσους όρους» υποστήριξε ο κ. Ross.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v