Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

American Express: Πτώση σε έσοδα και κέρδη το δ’ τρίμηνο

Τα κέρδη τριμήνου της εταιρίας διαμορφώθηκαν σε 825 εκατ. δολάρια, ενώ τα έσοδα υποχώρησαν κατά 4,4% σε 8,02 δισ. Ο CEO τονίζει ότι η American Express «αντιστρέφει την πορεία» της, εν μέσω προβλημάτων.

American Express: Πτώση σε έσοδα και κέρδη το δ’ τρίμηνο

Η American Express εμφάνισε χαμηλότερα έσοδα και κέρδη το τελευταίο τρίμηνο του έτους, ωστόσο η εταιρία πιστωτικών καρτών υποστήριξε ότι έχει κάνει πρόοδο στο να αντιστρέψει την κατάσταση.

Συνολικά στο τρίμηνο, η εταιρία είχε κέρδη ύψους 825 εκατ. δολαρίων ή 88 cents ανά μετοχή, από 899 εκατ. ή 89 cents ανά μετοχή το ίδιο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς.

Εξαιρώντας κόστη αναδιάρθρωσης, τα κέρδη διαμορφώνονται σε 91 cents ανά μετοχή, δηλαδή χαμηλότερα της εκτίμησης των αναλυτών για 98 cents.

Τα έσοδα υποχώρησαν κατά 4,4% σε 8,02 δισ. δολάρια, μεταδίδει το MarketWatch.

Η American Express έχει πληγεί από πολλά προβλήματα, από την απώλεια μιας 16ετούς αποκλειστικής συνεργασίας με τον κολοσσό λιανικής, Costco, μέχρι τον άγριο ανταγωνισμό και τα περιορισμένα εταιρικά budgets.

«Στις αρχές του 2016, είπαμε ότι θα προχωρήσουμε άμεσα και με σιγουριά ώστε να αντιστρέψουμε την πορεία της επιχείρησής μας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Kenneth Chenault, υποστηρίζοντας ότι «τα αποτελέσματα που δημοσιεύουμε σήμερα αντανακλούν ουσιαστική πρόοδο σε αυτή τη δέσμευση».

Για το 2017, η εταιρία αναμένει κέρδη 5,60 με 5,80 δολάρια ανά μετοχή, έναντι μέσης πρόβλεψης των αναλυτών του Thomson Reuters για 5,75 δολάρια ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v