Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Uber πληρώνει πρόστιμο $20 εκατ. για παραπλάνηση των οδηγών της

Η εταιρία τα «παραφούσκωνε», όταν έλεγε στους οδηγούς πόσα θα μπορούσαν να βγάλουν από τη συνεργασία τους. Λιγότερο από το 10% των οδηγών της έβγαλε τα χρήματα που η Uber περιέγραφε ως «μέσο εισόδημα».

Η Uber πληρώνει πρόστιμο $20 εκατ. για παραπλάνηση των οδηγών της

Η Uber πληρώνει 20 εκατ. δολάρια προκειμένου να επιλύσει ισχυρισμούς πως παραπλάνησε τους οδηγούς με τους οποίους συνεργάζεται. Σύμφωνα με την αρμόδια αμερικανική αρχή FTC, η εταιρία υπερέβαλε και «παραφούσκωσε» τα χρήματα που υποτίθεται πως θα μπορούσαν να βγάλουν οι οδηγοί, σχεδόν σε 20 πόλεις.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Uber ισχυριζόταν ότι το μέσο ετήσιο εισόδημα των οδηγών ήταν, για παράδειγμα, πάνω από 90.000 δολάρια στη Νέα Υόρκη και πάνω από 74.000 στο Σαν Φρανσίσκο.

Αντίθετα, λιγότερο από το 10% των οδηγών σε συγκεκριμένες περιοχές έβγαλε αυτά τα χρήματα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της αρμόδιας αρχής.

Ακόμα, οι αρχές ισχυρίζονται ότι η Uber δεσμεύθηκε να προσφέρει στους οδηγούς τις καλύτερες διαθέσιμες επιλογές χρηματοδότησης, προκειμένου να αποκτήσουν ή να νοικιάσουν αυτοκίνητο. Ωστόσο τα επιτόκια που έλαβαν ήταν χειρότερα από εκείνα που ήταν διαθέσιμα σε καταναλωτές με ίδια βαθμολογία πιστοληπτικής ικανότητας.

Στο πλαίσιο του διακανονισμού, η Uber ούτε παραδέχθηκε, ούτε αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, αναφέρεται σε υποχρεωτική γνωστοποίηση προς τις αγορές.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που φτάσαμε σε συμφωνία με την FTC», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρίας, προσθέτοντας ότι «έχουμε κάνει πολλές βελτιώσεις στην εμπειρία των οδηγών τον τελευταίο χρόνο και θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στο να διασφαλίζουμε ότι η Uber αποτελεί την καλύτερη επιλογή για οποιονδήποτε προσπαθεί να κερδίσει χρήματα με δικό του ωράριο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v