Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Επιβραδύνθηκε το Δεκέμβριο η βιομηχανική παραγωγή

Η παραγωγή σημείωσε ετήσια άνοδο 6% το Δεκέμβριο και 6% για το σύνολο του 2016, έναντι 6,1% το 2015. Τα στοιχεία δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των οικονομολόγων.

Κίνα: Επιβραδύνθηκε το Δεκέμβριο η βιομηχανική παραγωγή

Η κινεζική βιομηχανική παραγωγή επιβραδύνθηκε ελαφρώς το Δεκέμβριο, πράγμα που δίνει μια μπερδεμένη εικόνα για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 6% το Δεκέμβριο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία. Η άνοδος δεν επιβεβαίωσε τη μέση πρόβλεψη των οικονομολόγων της Wall Street Journal για ανάπτυξη 6,1%.

Σε μηνιαία βάση, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,46% τον περασμένο μήνα, έναντι ανόδου 0,51% τον Νοέμβριο.

Για το σύνολο του 2016, η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο 6% έναντι ανάπτυξης 6,1% το 2015.

Η επένδυση σταθερού εισοδήματος σε μη αγροτικές περιοχές της Κίνας εκτοξεύτηκε κατά 8,1% πέρυσι σε σχέση με το 2015, ποσοστό που αντανακλά επιβράδυνση από την άνοδο 8,3% για την περίοδο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Νοέμβριο.

Η αύξηση στην επένδυση σταθερού εισοδήματος, ένας δείκτης δραστηριότητας στις κατασκευές που παρακολουθείται στενά, δεν κατάφερε να φτάσει τη μέση πρόβλεψη των οικονομολόγων για 8,4%. Το 2015, είχε αναπτυχθεί κατά 10%.

Οι πωλήσεις λιανικής κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 10,9% το Δεκέμβριο σε ετήσιους όρους, δηλαδή επιταχύνθηκαν ελαφρώς από την αύξηση 10,8% του Νοεμβρίου. Η ανάγνωση ήταν υψηλότερη σε σύγκριση με τη μέση πρόβλεψη για 10,6% το Δεκέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v