Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H E.E. ξεκινά έρευνα για τις σχέσεις Ντράγκι με τραπεζίτες

H Eυρωπαία Διαμεσολαβήτρια θα εξετάσει τη συμμετοχή του Μάριο Ντράγκι στην ομάδα G30, μετά από ένσταση μη κυβερνητικής οργάνωσης.

H E.E. ξεκινά έρευνα για τις σχέσεις Ντράγκι με τραπεζίτες

Το γραφείο της Ευρωπαίας Διαμεσολαβήτριας ξεκίνησε έρευνα για τις σχέσεις του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι με τραπεζίτες του ιδιωτικού τομέα.

Σε επιστολή με ημερομηνία 17 Ιανουαρίου προς τον Ντράγκι, η Έμιλι Ο’Ράιλι αναφέρει πως μετά από ένσταση ΜΚΟ θα «εξετάσει τη συμμετοχή του στην G30 καθώς και την εμπλοκή υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΚΤ στην G30».

H G30 είναι μια ομάδα επιφανών κεντρικών τραπεζιτών, οικονομολόγων και ανώτατων στελεχών τραπεζών, ορισμένες εκ των οποίων εποπτεύονται από την ΕΚΤ.

Όπως μεταδίδει το Politico, η κα Ο’Ράιλι έχει ζητήσει η «ΕΚΤ να διευκολύνει την έρευνα όλων των σχετικών εγγράφων της κεντρικής τράπεζας που θα διευκολύνουν το γραφείο να αποκτήσει μια βαθύτερη κατανόηση της έκτασης και του εύρους της συνολικής εμπλοκής της ΕΚΤ στην G30».

Είναι η δεύτερη διαμαρτυρία από τη ΜΚΟ, Παρατηρητήριο της Εταιρικής Ευρώπης, για το ίδιο ζήτημα. Η πρώτη είχε γίνει το 2012 και απορρίφθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v