Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ερευνά τα hacking στη Yahoo

Η νομοθεσία προβλέπει ότι οι εταιρίες οφείλουν να γνωστοποιούν τις παραβιάσεις στην κυβερνοασφάλεια αμέσως μόλις κριθεί ότι επηρεάζουν τους επενδυτές. Οι αρχές ερευνούν αν η Yahoo έπρεπε να έχει αποκαλύψει τα περιστατικά νωρίτερα.

ΗΠΑ: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ερευνά τα hacking στη Yahoo

Οι αμερικανικές αρχές ερευνούν το αν οι δύο τεράστιας κλίμακας ηλεκτρονικές παραβιάσεις στη Yahoo θα έπρεπε να έχουν αναφερθεί νωρίτερα στους επενδυτές, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal. Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, η έρευνα ίσως αποδειχθεί μεγάλη δοκιμασία επάνω στο πότε μια εταιρία απαιτείται να αποκαλύπτει ένα χάκινγκ.

Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ανοίξει έρευνα και το Δεκέμβριο εξέδωσε αιτήματα για έγγραφα, καθώς εξετάζει αν οι αποκαλύψεις της τεχνολογικής εταιρίας έγιναν βάσει της σχετικής νομοθεσίας για τα χρεόγραφα, τονίζουν οι πηγές.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απαιτεί από τις εταιρίες να αποκαλύπτουν τις παραβιάσεις στην κυβερνοασφάλεια, αμέσως μόλις κρίνεται ότι επηρεάζουν τους επενδυτές.

Η έρευνα των αρχών πιθανώς θα εστιάσει σε μια παραβίαση που έλαβε χώρα το 2014 και αφορά στα δεδομένα τουλάχιστον 500 εκατ. χρηστών, σύμφωνα με αυτά τα πρόσωπα. Η Yahoo αποκάλυψε το χάκινγκ το Σεπτέμβριο του 2016, παρότι δύο χρόνια νωρίτερα είχε συνδέσει την επίθεση με χάκερς που είχαν κρατική στήριξη.

Μέχρι σήμερα, η Yahoo δεν έχει εξηγήσει το γιατί πήρε δύο χρόνια στην εταιρία να αποκαλύψει το περιστατικό του 2014, αλλά ούτε και το ποιος πήρε την απόφαση να μην δημοσιοποιηθούν νωρίτερα αυτές οι πληροφορίες.

Στα μέσα Δεκεμβρίου, η Yahoo αποκάλυψε ότι είχε πρόσφατα ανακαλύψει άλλη μια παραβίαση, του Αυγούστου του 2013, η οποία αφορούσε σε προσωπικά δεδομένα περισσότερων από ενός δισ. χρηστών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v