Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Philips Lighting: Ετήσια άνοδος 50% στα καθαρά κέρδη το δ’ τρίμηνο

Τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν σε 63 εκατ. από 42 εκατ. ευρώ πέρυσι, παρότι οι πωλήσεις υποχώρησαν. Το 2017 η εταιρία θα πληρώσει το πρώτο της μέρισμα από το spinoff και μετά, ενώ τα επόμενα χρόνια θα επιστρέψει στους μετόχους 300 εκατ. ευρώ.

Philips Lighting: Ετήσια άνοδος 50% στα καθαρά κέρδη το δ’ τρίμηνο

Η Philips Lighting εμφάνισε άνοδο 50% στα καθαρά κέρδη του τέταρτου τριμήνου, σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι. Η ολλανδική εταιρία, η οποία διαχωρίστηκε από την Royal Philips πέρυσι, ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει μέχρι και 300 εκατ. ευρώ στους επενδυτές της μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, μέσω διάθεσης μετοχών από τον κύριο μέτοχό της, την Royal Philips. Το πρώτο της μέρισμα θα είναι 1,10 ευρώ ανά μετοχή.

Για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, η Philips Lighting κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 63 εκατ. ευρώ, έναντι 42 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα του 2015.

Οι πωλήσεις της εταιρίας διαμορφώθηκαν στο 1,93 δισ. ευρώ, δηλαδή υποχώρησαν από 2,05 δισ. ευρώ.

«Αν και είμαστε προσεκτικοί δεδομένης της παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας, παραμένουμε αφοσιωμένοι στη φιλοδοξία μας να επιστρέψουμε σε θετική ανάπτυξη συγκρίσιμων πωλήσεων στη διάρκεια αυτού του χρόνου», ανακοίνωσε η εταιρία σύμφωνα με το MarketWatch.

Το Μάιο του 2016, η Royal Philips πούλησε ένα μερίδιο 25% της 125 ετών επιχείρησης φωτισμού, για 20 ευρώ/μετοχή. Η εταιρία άρχισε να διαπραγματεύεται στο Euronext Amsterdam στις 27 Μαΐου.

Με την αρχική δημόσια προσφορά της, η εταιρία είχε αναφέρει ότι σχεδίαζε να κάνει την πρώτη πληρωμή μερίσματος το 2017, ανάλογα με τα ετήσια κέρδη της. Στόχος της είναι μια ετήσια πληρωμή 40-50% καθαρού κέρδους προς τους μετόχους.

Η Philips έχει τονίσει πως σχεδιάζει να πουλήσει ολόκληρο το μερίδιό της στη διάρκεια των επόμενων ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v