Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Πολωνία θέλει να «κλέψει» στελέχη από το City μετά το Brexit

Την προσέλκυση ως και 30.000 θέσεων εργασίας από τη Βρετανία έχει βάλει ως στόχο η πολωνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της χώρας, Ματέους Μοραβέφσκι.

H Πολωνία θέλει να «κλέψει» στελέχη από το City μετά το Brexit

Η Πολωνία θα προσελκύσει ως και 30.000 θέσεις εργασίας από το βρετανικό χρηματοοικονομικό τομέα το 2017, δήλωσε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ματέους Μοραβέφσκι.

«Πριν από λίγο καιρό οι Πολωνοί αποχωρούσαν για το Λονδίνο, αλλά τώρα γίνεται το αντίστροφο, υπολογίζουμε ότι θα προσελκύσουμε από τα βρετανικά νησιά 25.000 με 30.000 θέσεις εργασίας στον τομέα των προηγμένων υπηρεσιών για επιχειρήσεις φέτος» ανέφερε σε συνέδριο ο κ. Μοραβέφσκι σύμφωνα με το Reuters.

Η Πολωνία έχει εντείνει τις προσπάθειες να ανταγωνιστεί το Λονδίνο μετά το Brexit, προσφέροντας κίνητρα σε τράπεζες και funds να μετακινηθούν στη Βαρσοβία. Περίπου 200.000 άνθρωποι εργάζονται ήδη σε κέντρα offshore στην Πολωνία, 50.000 εκ των οποίων σε ξένες τράπεζες.

«Υπάρχει σίγουρα αυξημένο ενδιαφέρον για την αποχώρηση από το Λονδίνο» είχε δηλώσει στους Financial Times ο κ. Μοραβέφσκι τον Αύγουστο, ανακοινώνοντας σχέδια για την παροχή κινήτρων σε εργαζομένους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v