Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EasyJet: Πτώση 1,2% στα έσοδα το α’ τρίμηνο

Τα έσοδα ανά κάθισμα, η μέτρηση που παρακολουθούν οι αεροπορικές εταιρίες, υποχώρησαν κατά 1,2% στο τρίμηνο. Ο μεταφορέας μπορεί να αναγκαστεί να αναβάλει την παραλαβή νέων αεροσκαφών λόγω των οικονομικών συνθηκών.

EasyJet: Πτώση 1,2% στα έσοδα το α’ τρίμηνο

Η βρετανική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους EasyJet ανακοίνωσε σήμερα ότι υποχώρησαν τα έσοδα του πρώτου τριμήνου του οικονομικού της έτους και ότι ίσως αναβάλει την παραλαβή κάποιων τζετς από την Airbus, καθώς η συνεχιζόμενη πλεονάζουσα χωρητικότητα στην Ευρώπη εξακολουθεί να επηρεάζει τα κέρδη.

Οι πωλήσεις που παρήγαγε η εταιρία στη διάρκεια των τριών μηνών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, ενισχύθηκαν κατά 7,2% σε 977 εκατ. στερλίνες (1,2 δισ. δολάρια), καθώς και ότι μετέφερε κατά 8,2% περισσότερους πελάτες.

Ωστόσο τα έσοδα ανά κάθισμα, μια μέτρηση που παρακολουθούν στενά οι μεταφορείς, υποχώρησαν κατά 1,2% την περίοδο αυτή.

Για το πρώτο μισό του οικονομικού έτους που λήγει στις 31 Μαρτίου, τα έσοδα ανά κάθισμα αναμένεται να υποχωρήσουν κατά υψηλό μονοψήφιο ποσοστό, τόνισε η EasyJet στην ανακοίνωσή της. Αυτό αποδίδεται κυρίως στο πλήγμα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βερολίνο στα τέλη του περασμένου έτους. Η EasyJet είχε ήδη δει υποχωρήσεις στις κρατήσεις λόγω των προηγούμενων τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη.

Η αεροπορική εταιρία ανέφερε ακόμη ότι εξασφάλισε μια συμφωνία με την Airbus, την προμηθεύτριά της, προκειμένου να μειώσει σε 18 μήνες την περίοδο ειδοποίησης, σε περίπτωση που θέλει να μεταθέσει χρονικά την παραλαβή σκαφών. Το MarketWatch εξηγεί ότι οι μεταφορείς συχνά ζητούν από τους κατασκευαστές αεροσκαφών, Airbus και Boeing, να καθυστερήσουν την παράδοση σκαφών όταν επιδεινώνονται οι οικονομικές συνθήκες.

Η διευθύνουσα σύμβουλος, Carolyn McCall, επεσήμανε ότι το «σκληρό περιβάλλον τιμολόγησης» επέμεινε στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. Η βουτιά της στερλίνας μετά το βρετανικό δημοψήφισμα και τα αυξανόμενα κόστη στα καύσιμα οδήγησαν σε οικονομικό πλήγμα 35 εκατ. στερλινών για τον μεταφορέα, παρότι η εξοικονόμηση κοστών από αλλού βοήθησε να περιοριστεί ο αντίκτυπος, ανέφερε η CEO.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι οι κρατήσεις για τους ερχόμενους μήνες είναι ισχυρότερες τώρα σε σχέση με την ίδια περίοδο της προηγούμενης χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v