Κίνα: Σε χαμηλά έξι ετών τα συναλλαγματικά αποθέματα

Τα αποθέματα διαμορφώθηκαν τον Δεκέμβριο σε 2,998 τρισ. δολάρια και βρέθηκαν στα χαμηλότερά τους από τον Φεβρουάριο του 2011. Πρόκειται για τον έβδομο συνεχόμενο μήνα υποχωρήσεων στα αποθέματα.

Κίνα: Σε χαμηλά έξι ετών τα συναλλαγματικά αποθέματα

Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας υποχώρησαν τον Ιανουάριο κάτω του ορίου των τριών τρισ. δολαρίων για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν έξι χρόνια, καθώς τα κεφάλαια συνέχισαν να εκρέουν από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας.

Τα αποθέματα υποχώρησαν κατά 12,31 δισ. δολάρια τον προηγούμενο μήνα, σε 2,998 τρισ. δολάρια, έπειτα από μια πτώση κατά 41,08 δισ. τον Δεκέμβριο.

Αντίθετα, οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal ανέμεναν πτώση κατά ένα δισ. δολάρια τον Γενάρη.

Το MarketWatch επισημαίνει πως αυτή είναι η έβδομη συνεχόμενη μηνιαία πτώση στα κινεζικά συναλλαγματικά αποθέματα, με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται πλέον στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τον Φεβρουάριο του 2011, όταν ήταν συνολικά 2,991 τρισ. δολάρια.

Η υποχώρηση καταδεικνύει συνεχιζόμενη πίεση από εκροές κεφαλαίων τον Ιανουάριο, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης για πιο αυστηρό έλεγχο στις κινήσεις κεφαλαίων και για σταθεροποίηση στις ισοτιμίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v