Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Hilton: Ζημίες $387 εκατ. το δ’ τρίμηνο

Η εταιρία εμφάνισε μεγάλες ζημίες από κέρδη πέρυσι, λόγω υψηλών κοστών 513 εκατ. δολαρίων, που συνδέονται με το spin-off στο οποίο προχώρησε τον Ιανουάριο. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή πάντως ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Hilton: Ζημίες $387 εκατ. το δ’ τρίμηνο

Η Hilton Worldwide Holdings, η οποία πρόσφατα διαχωρίστηκε σε τρεις ξεχωριστές εταιρίες, εμφάνισε ζημίες το τέταρτο τρίμηνο λόγω μεγάλων κοστών αναδιάρθρωσης. Ωστόσο, σε προσαρμοσμένη βάση, τα κέρδη της ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street.

Η Hilton ολοκλήρωσε τον Ιανουάριο το spin-off ενός μέρους των ξενοδοχείων της σε ένα real estate investment trust, μια δημοφιλή κίνηση σε εταιρίες που προσπαθούν να συρρικνωθούν και να αυξήσουν την αξία των εκμεταλλεύσεών τους σε ακίνητα. Τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου, το οποίο έληξε τον Δεκέμβριο, αντανακλούν τις επιδόσεις της εταιρίας χωρίς τον αντίκτυπο από το spin-off, επισημαίνει το MarketWatch.

Στο τρίμηνο, η εταιρία εμφάνισε καθαρή ζημία ύψους 387 εκατ. δολαρίων ή 1,17 δολαρίου ανά μετοχή, έναντι κερδών 814 εκατ. δολαρίων ή 2,47 δολαρίων ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Εξαιρώντας κάποια στοιχεία, όπως τα κόστη αναδιάρθρωσης ύψους 513 εκατ. δολαρίων που συνδέονται με το spin-off, η Hilton ανακοίνωσε πως κέρδισε 70 cents/μετοχή. Το ποσό ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών του Thomson Reuters, που ανέμεναν 65 cents/μετοχή.

Οι πωλήσεις της εταιρίας ενισχύθηκαν 2,2% σε 2,92 δισ. δολάρια, έναντι εκτίμησης για 2,91 εκατ. δολάρια.

Η μέτρηση για τα έσοδά της ανά διαθέσιμο δωμάτιο -βασικός δείκτης απόδοσης των ξενοδοχείων, γνωστός και ως RevPar- ενισχύθηκε σε 0,9%, βάσει σταθερών ισοτιμιών.

Η Hilton ανέφερε ακόμη πως το 2016 πρόσθεσε 354 ξενοδοχεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v