Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Facebook βγαίνει στην… αγορά εργασίας

Το κοινωνικό δίκτυο προσφέρει νέο δωρεάν χαρακτηριστικό, με το οποίο οι εργοδότες θα αναρτούν στις σελίδες τους αγγελίες για προσλήψεις και οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν αίτηση. Το LinkedIn χρεώνει τους εργοδότες για την ανάρτηση αγγελιών.

Το Facebook βγαίνει στην… αγορά εργασίας

Το Facebook θα αρχίσει πλέον να επιτρέπει στους εργοδότες να αναρτούν αγγελίες για την κάλυψη θέσεων εργασίας άμεσα στη σελίδα τους στο κοινωνικό δίκτυο, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν αίτηση γι’ αυτές τις θέσεις μέσα στο Facebook.

Οι αιτήσεις των χρηστών θα αποστέλλονται, μαζί με τα στοιχεία που έχουν εισάγει στο κοινωνικό δίκτυο, στους εργοδότες μέσω Messenger, ενώ το Facebook ελπίζει πως έπειτα οι εργοδότες και τα άτομα που επιθυμούν να εργαστούν γι’ αυτούς θα συνεχίσουν την επικοινωνία από το Messenger μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, είτε προσληφθεί κάποιος είτε το αντίθετο.

Το Recode μεταδίδει ότι η ανάρτηση μιας θέσης εργασίας θα είναι δωρεάν για τους εργοδότες, καθώς και ότι δε θα υπάρξει όριο στον αριθμό αυτού του είδους των αναρτήσεων που μπορεί να έχει μια σελίδα.

Επιχειρήσεις ήδη ανακοινώνουν αγγελίες για θέσεις εργασίας στις σελίδες τους, σύμφωνα με τον Andrew Bosworth, τον αντιπρόεδρο της εταιρίας που είναι αρμόδιος για τις διαφημίσεις και τις επιχειρηματικές της πλατφόρμες. Στόχος είναι πλέον να καταστεί ευκολότερη η εύρεση αυτών των αναρτήσεων και να μπορεί κανείς να κάνει αίτηση γι’ αυτές.

Η είδηση δεν είναι και η καλύτερη για τις υπάρχουσες επαγγελματικές πλατφόρμες όπως το LinkedIn, το οποίο χρεώνει τους εργοδότες για να τους επιτρέψει να ποστάρουν και να προωθούν θέσεις εργασίας στο κοινωνικό του δίκτυο. Το Facebook δεν είναι απαραίτητα το πρώτο μέρος που σκέφτεται κανείς όταν αναζητά εργασία, αλλά σίγουρα θα μπορέσει να ανταγωνιστεί το LinkedIn, του οποίου έχει και πολύ μεγαλύτερη βάση χρηστών.

Το νέο χαρακτηριστικό του κοινωνικού δικτύου θα είναι διαθέσιμο από την Τετάρτη, αλλά αρχικά μόνο σε ΗΠΑ και Καναδά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v