Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Ευρώπη ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Ο κ. Πενς θα συμμετέχει στο ετήσιο Συνέδριο για την Ασφάλεια στο Μόναχο, όπου θα τονίσει πως η Ευρώπη είναι ένας «απαραίτητος εταίρος» για τις ΗΠΑ.

Στην Ευρώπη ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Με στόχο να αμβλύνει τις ανησυχίες των συμμάχων για τις «ανορθόδοξες» δηλώσεις του «αφεντικού» του για Ρωσία και ΝΑΤΟ, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς θα πραγματοποιήσει από το Σάββατο επαφές στην Ευρώπη, για να τονίσει τη δέσμευση των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Ο κ. Πενς θα συμμετέχει στο ετήσιο Συνέδριο για την Ασφάλεια στο Μόναχο, όπου θα τονίσει πως η Ευρώπη είναι ένας «απαραίτητος εταίρος» για τις ΗΠΑ, μήνυμα που θα επαναλάβει στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που θα έχει με περισσότερους από δέκα ηγέτες το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ανώτατος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Λευκού Οίκου, μεταδίδει το Reuters.

«Είμαστε πιο ασφαλείς και έχουμε μεγαλύτερη ευημερία όταν τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ευρώπη είναι ισχυρές και ενωμένες», δήλωσε ο σύμβουλος.

Επίσης, θα επιβεβαιώσει τη δέσμευση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, δίνοντας όμως έμφαση στην ανάγκη οι σύμμαχοι να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις στον Οργανισμό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανησύχησε τους συμμάχους στην προεκλογική του εκστρατεία, καθώς διαφοροποιήθηκε από τις παραδοσιακές ρεπουμπλικανικές απόψεις για τη διατλαντική συμμαχία.

Επίσης, έχει εκφράσει τον θαυμασμό του για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον οποίον, όπως είπε, θα ήθελε να συνεργαστεί για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, ενώ έχει αμφισβητήσει την αξία του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Πενς, στο Μόναχο, θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσκένκο και με τους ηγέτες της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα τονίσει πως Ρωσία και Ουκρανία πρέπει να εφαρμόσουν πλήρως τη συμφωνία του Μινσκ, ενώ θα δείξει αποφασιστικότητα για το θέμα των κυρώσεων στη Ρωσία, είπε στους δημοσιογράφους ο σύμβουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v