Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Allianz: Άνοδος 23% στα καθαρά κέρδη το δ’ τρίμηνο

Τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά για το σύνολο του έτους. Η Allianz αυξάνει το μέρισμα και ξεκινά επαναγορά μετοχών. Σταθερή η ανάκαμψη της Pimco, με δύο συνεχόμενα τρίμηνα αύξησης στις καθαρές εισροές.

Allianz: Άνοδος 23% στα καθαρά κέρδη το δ’ τρίμηνο

Η Allianz ανακοίνωσε την Πέμπτη το βράδυ ότι είχε στέρεα αποτελέσματα το 2016. Ως εκ τούτου αυξάνει το μέρισμα για το έτος και ξεκινά ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας τριών δισ. ευρώ, ιδίως αφότου δεν κατάφερε να χρησιμοποιήσει κεφάλαια που είχε βάλει στην άκρη για πιθανές εξαγορές.

Για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, τα καθαρά κέρδη της ολλανδικής ασφαλιστικής αυξήθηκαν κατά 23% σε 1,7 δισ. ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου ενισχύθηκαν 0,9% σε 30 δισ. ευρώ, μεταδίδει το MarketWatch.

Η διοίκηση πρότεινε αύξηση του μερίσματος για το 2016 σε 7,60 ευρώ/μετοχή, από 7,30 το 2015. Η εταιρία πρόσθεσε πως ξεκινά από σήμερα το νέα της πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, το οποίο θα διαρκέσει το πολύ 12 μήνες.

Η Allianz ανέφερε ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής διαχειρίστριας κεφαλαίων Pacific Investment Management Co συνεχίστηκε το τέταρτο τρίμηνο, με καθαρές εισροές περιουσιακών στοιχείων ύψους 5,9 δισ. ευρώ.

«Η ανάκαμψη της Pimco παρέμεινε εντός πορείας, καθώς το τέταρτο τρίμηνο ήταν η δεύτερη συνεχόμενη περίοδος αποτελεσμάτων με θετικές καθαρές εισροές από τρίτα μέρη», εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος Dieter Wemmer για τη θυγατρική. Η Pimco είχε μια ταραχώδη περίοδο που σηματοδοτήθηκε από την απόσυρση πελατών, μετά την αποχώρηση του συνιδρυτή Bill Gross το 2014.

Η Allianz τόνισε ακόμη πως στοχεύει σε αμετάβλητα λειτουργικά κέρδη 10,8 δισ. ευρώ το 2017, το ίδιο νούμερο που άγγιξε πέρυσι, συν ή πλην 500 εκατ. ευρώ.

Πιο λεπτομερή αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v