Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Unilever είπε «όχι» σε πρόταση εξαγοράς $143 δισ.

Η αγγλο-ολλανδική εταιρεία απέρριψε την πρόταση «μαμούθ» του αμερικανικού κολοσσού, λέγοντας πως υποτιμά την αξία της εταιρείας.

H Unilever είπε «όχι» σε πρόταση εξαγοράς $143 δισ.

H Unilever απέρριψε πρόταση εξαγοράς 143 δισ. δολαρίων από την Κraft Heinz, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια μάχη μεταξύ των δύο μεγαλύτερων εταιρειών καταναλωτικών αγαθών στον κόσμο.

Η αγγλο-ολλανδική εταιρεία που βρίσκεται πίσω από προϊόντα όπως το σαπούνι Dove και το παγωτό Ben & Jerry ανακοίνωσε πως η προσφορά των 50 δολαρίων ανά μετοχή από την Kraft Heinz «υποτιμά σημαντικά την Unilever».

«H Unilever απέρριψε την πρόταση, καθώς δεν βλέπει όφελος, οικονομικό ή στρατηγικό, για τους μετόχους της Unilever. H Unilever δεν βλέπει τη βάση για περαιτέρω συζητήσεις» αναφέρει σύμφωνα με τους Financial Times, η εταιρεία.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, η πρόταση της Kraft Heinz γίνεται σε μια ευαίσθητη στιγμή για το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι πολιτικοί και οι μεγάλες εταιρείες προσπαθούν να προσαρμοστούν στα δεδομένα μετά το Brexit.

«Αυτό το ντιλ δεν θα γινόταν χωρίς το Brexit. Η βιομηχανική στρατηγική της κυβέρνησης έχει υπονομευθεί πλήρως από την αποφασιστικότητα της να φύγει από την ενιαία αγορά» δήλωσε ο Τιμ Φάνον, ηγέτης του κόμματος των Φιλελευθέρων Δημοκρατών.

Η Κraft Heinz επιβεβαίωσε νωρίτερα την Παρασκευή δημοσίευμα του FT Alphaville ότι ο αμερικάνικος όμιλος προσέγγισε την Unilever.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v