Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Τα funds της ευρωζώνης «ποντάρουν» στο εξωτερικό

Τα επενδυτικά funds της ευρωζώνης είχαν στα χαρτοφυλάκια τους στο τέλος του 2016 χρέος και μετοχές σε ευρώ αξίας 4,7 τρισ. ευρώ έναντι 4,6 τρισ. ευρώ σε ξένα στοιχεία ενεργητικού.

ΕΚΤ: Τα funds της ευρωζώνης «ποντάρουν» στο εξωτερικό

Οι επενδυτές αποσύρουν κεφάλαια από στοιχεία ενεργητικού της ευρωζώνης παρά την ανάκαμψη της οικονομίας της νομισματικής ένωσης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα επενδυτικά funds της ευρωζώνης είχαν στα χαρτοφυλάκια τους στο τέλος του 2016 χρέος και μετοχές σε ευρώ αξίας 4,7 τρισ. ευρώ έναντι 4,6 τρισ. ευρώ σε ξένα στοιχεία ενεργητικού. Η αναλογία ήταν δύο προς ένα όταν άρχισε η καταγραφή των στοιχείων το 2008.

Η διαφορά ανάμεσα στην ποσότητα των εγχώριων και ξένων στοιχείων ενεργητικού άρχισε να μειώνεται όταν ξέσπασε η κρίση της ευρωζώνης το 2010 και συρρικνώθηκε απότομα πέρυσι.

Η συρρίκνωση της διαφοράς οφείλεται στους φόβους για τη διάλυση της ευρωζώνης, τα χαμηλά επιτόκια και τη χαμηλότερη ανάπτυξη σε σχέση με τις ΗΠΑ.

Έρευνα του Reuters που διεξάχθηκε τον περασμένο μήνα έδειξε πως οι επενδυτές έχουν αυξήσει τις τοποθετήσεις σε αμερικάνικες μετοχές, στοιχηματίζοντας ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα αυξήσει τις δαπάνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v