Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Διευρύνθηκαν οι απώλειες το δ’ τρίμηνο

Η τράπεζα είχε ζημιές 4,23 δισ., από 1,33 δισ. δολάρια την προηγούμενη χρονιά. Τα έσοδα τριμήνου υποχώρησαν κατά 24% σε 8,98 δισ. δολάρια. Σημαντικές πτώσεις εμφάνισε και στα αποτελέσματα ολόκληρου του έτους.

HSBC: Διευρύνθηκαν οι απώλειες το δ’ τρίμηνο

Η HSBC Holdings ανακοίνωσε σήμερα πως είχε ακόμη μεγαλύτερη ζημιά το τέταρτο τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι. Η τράπεζα σχεδιάζει επιπρόσθετη επαναγορά μετοχών αξίας ενός δισ. δολαρίων, οδηγώντας τη συνολική αξία του προγράμματος στα 3,5 δισ. δολάρια από το δεύτερο μισό του 2016 και μετά.

Στο τρίμηνο, η HSBC είχε καθαρές ζημιές ύψους 4,23 δισ. δολαρίων, έναντι απώλειας 1,33 δισ. δολαρίων την ίδια περίοδο την προηγούμενη χρονιά.

Τα έσοδα της τράπεζας διαμορφώθηκαν σε 8,98 δισ. δολάρια, δηλαδή υποχώρησαν κατά 24% σε ετήσιους όρους.

Οι απώλειες προ φόρων διευρύνθηκαν σε 3,45 δισ. δολάρια, από 858 εκατ. δολάρια την προηγούμενη χρονιά.

Τα καθαρά κέρδη της HSBC για το σύνολο του έτους ήταν 1,30 δισ. δολάρια, έναντι καθαρών κερδών ύψους 12,6 δισ. δολάρια. Τα έσοδα για το έτος υποχώρησαν πάνω από 19%, σε 47,97 δισ. δολάρια, μεταδίδει το MarketWatch.

Η τράπεζα δήλωσε τελικό μέρισμα 21 cents ανά μετοχή, ποσό που συνάδει με τις προσδοκίες. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει πως η HSBC θα αυξήσει το μέρισμα φέτος ή του χρόνου, ή πως θα διευρύνει την επαναγορά μετοχών, καθώς έχει συσσωρεύσει υπερβολικά κεφάλαια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v